Ucraina și Rusia și-au interzis reciproc accesul camioanelor pe teritoriile lor

Ucraina și Rusia și-au interzis reciproc accesul camioanelor pe teritoriile lor

Ucraina a interzis camioanelor ruse să-i tranziteze teritoriul, decizie luată ca răspuns față de o măsură similară a autorităților de la Moscova, a anunțat luni premierul ucrainean Arseni Iațeniuk, citat de agențiile Reuters și EFE.

'Ucraina a suspendat temporar permisele de tranzit pentru vehiculele de transport marfă înmatriculate în Rusia până când va primi explicații și până când disputa va fi soluționată', a afirmat șeful executivului de la Kiev, el acuzând totodată guvernul de la Moscova că prin restricțiile impuse a încălcat normele Organizației Mondiale a Comerțului (OMC).

Ministerul rus al Transporturilor a anunțat sâmbătă interzicerea intrării camioanelor ruse pe teritoriul Rusiei, motivând această decizie prin faptul că activiști ucraineni au blocat camioane ruse la granița vest-europeană a Ucrainei și pe șoselele acestei țări. Interdicția nu se aplică în cazul vehiculelor ucrainene care au ca destinație finală Kazahstan.

'Din nefericire, guvernul ucrainean este incapabil să restabilească ordinea. Faptul că niște criminali înarmați jefuiesc camioane, înseamnă că în Ucraina nu există autorități', a declarat premierul rus, Dmitri Medvedev.

Conform autorităților de la Moscova, peste 100 de camioane ruse aflate pe rute între Rusia și Uniunea Europeană sunt de trei zile reținute de grupuri de cetățeni ucraineni, alte 500 de vehicule ruse fiind blocate la frontierele din partea de vest a Ucrainei.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Misterul anului / Cine este bărbatul căruia îi făcea sex oral țiitoarea în filmulețul trucat care l-a enervat pe…

3 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

4 Rusia, la granițele României? / Misterul vizitei intempestive în SUA a șefului SRI

5 „Dă-i în cap, omoar-o!” / „Planeta Moldova”, faza pe soacre