Ucraina spune că a distrus depozitul de muniții din Herson, ocupat de ruși VIDEO

Ucraina spune că a distrus depozitul de muniții din Herson, ocupat de ruși VIDEO

Forțele ucrainene au distrus un depozit de muniție „semnificativ” în apropierea orașului-port Henicesk, ocupat de ruși, din regiunea de sud a Hersonului , a declarat duminică Serhiy Bratchuk, purtătorul de cuvânt al administrației militare de la Odesa, citat de Reuters .

„Forțele noastre armate au dat o lovitură bună de dimineață– și una foarte puternică – în satul Rîkove, districtul Henicesk, pe teritoriul ocupat temporar al regiunii Herson”, a spus Bratchuk, într-un mesaj video, de dimineață duminică.

A fost un depozit de muniție foarte important. A fost distrus”, a continuat el.

Reuters nu a putut verifica, în mod independent, informațiile. Totodată, nu a existat niciun comentariu imediat din partea Rusiei cu privire la presupusul atac.

Mass-media ucraineană a postat videoclipuri care arată un val de fum, care se ridică departe la orizont, cu sunete de explozii.

Satul Rîkove se află la aproximativ 20 km de Henicesk, un oraș-port de-a lungul Mării Azov, în sudul Ucrainei, care a fost ocupat de forțele Kremlinului încă de la începuturile invaziei Rusiei în Ucraina, în februarie 2022.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?