Ucraina spune că Rusia pune tancuri gonflabile pe câmpul de luptă, dar momelile s-au dezumflat

Ucraina spune că Rusia pune tancuri gonflabile pe câmpul de luptă, dar momelile s-au dezumflat

Forțele militare ucrainene au acuzat armata rusă că a desfășurat tancuri gonflabile în sudul Ucrainei în încercarea de a înșela partea adversă.

Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat joi, într-o postare pe Facebook, că armata rusă s-a epuizat în regiunea Zaporizhzhia, unde trupele ruse au tras neîncetat asupra apărării ucrainene în ultimele zile, potrivit Administrației militare regionale Zaporizhzhia, potrivit businessinsider.com.

"În momentul în care partenerii noștri coordonează aprovizionarea cu tancuri a Ucrainei, armata invadatoare își mărește, de asemenea, prezența "unităților de tancuri" în zona Zaporizhzhia", a scris Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Dar tancurile rusești care se înmulțesc nu sunt, potrivit oficialilor ucraineni, ceea ce par a fi.

"Se pare că aerul liber din regiunea cazacilor nu este potrivit pentru produsele de "cauciuc" ale ocupanților, așa că acestea se dezumflă fără a-și îndeplini misiunea principală. La fel ca bravura umflată a armatei ruse", a precizat agenția.

Tancurile gonflabile sunt un element de bază al doctrinei rusești de înșelăciune cunoscută sub numele de maskirovka, sau mascare. Abordarea țării în ceea ce privește războiu l psihologic se bazează pe un arsenal de tancuri și lansatoare gonflabile, vehicule și soldați momeală și alte operațiuni de înșelăciune pentru a stimula tacticile de furtișag și a semăna confuzie.

Rusia a utilizat elemente de maskirovka în conflicte care datează de zeci de ani, dar cele mai recente eforturi ale sale în Ucraina se pare că au eșuat, susține Ucraina.

Nu a fost clar în ce scop Rusia ar fi pus în scenă tancurile gonflabile în apropiere de Zaporizhzhia.

La începutul războiului, Ucraina a produs, de asemenea, armament fals, folosind lansatoare de rachete false din lemn pentru a atrage Rusia să irosească rachete pe ținte inutile. Momelile din lemn trebuiau să pară lansatoare de rachete americane atunci când erau reperate de dronele rusești, determinând portavioanele rusești cu rachete de croazieră din Marea Neagră să tragă asupra țintelor false, potrivit rapoartelor din luna august.

Înșelăciunea ca război are o istorie îndelungată. De asemenea, SUA au utilizat tancuri gonflabile în cel de-al Doilea Război Mondial ca parte a operațiunii Ghost Army, în încercarea de a păcăli cel de-al Treilea Reich pentru a supraestima puterea militară a forțelor aliate.

Unitatea a creat iluzii și a încercat să răspândească dezinformarea folosind machete gonflabile de vehicule militare, tancuri și artilerie, precum și înregistrări audio cu sunete care imitau mișcarea unor armate mari.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Țara infracțională România / Două doctorițe au semnat acorduri de recunoaștere a vinovăției pentru divulgarea subiectelor la rezidențiatul din 2021

2 „Atâția sâni am, atâția se văd. Parcă e mai rău să nu ai”

3 Dacă asta nu o fi intoxicare ci realitate?

4 VIDEO Figuranții cu bani ne-au făcut de cacao / Artiștii trupei Coldplay, „extrem de afectați” după fluierăturile de la București la adresa tânărului ro…

5 Injecția care rezolvă cea mai mare problemă a bărbaților, în pat. Medicii spun că nu are efecte secundare, iar rezultatul este garantat VIDEO