Ucraina: SUA le vor impune noi sancţiuni oligarhilor ruşi

Ucraina: SUA le vor impune noi sancţiuni oligarhilor ruşi

Administraţia SUA va impune joi noi sancţiuni oligarhilor ruşi în cadrul ripostei occidentale la invazia Ucrainei de către Moscova, inclusiv o interdicţie de intrare în Statele Unite, a declarat pentru AFP o sursă apropiată dosarului.

Washingtonul a sancţionat deja săptămâna trecută pe oameni de afaceri ruşi, apropiaţi ai Kremlinului şi chiar pe preşedintele rus Vladimir Putin, îngheţându-le posibilele bunuri în Statele Unite. Dar Uniunea Europeană a adăugat, de luni, mai mulţi oligarhi pe propria listă neagră.

Noile sancţiuni americane, aşteptate joi, vor permite ca Statele Unite să se alinieze la lista europeană şi includ o interdicţie de intrare pe teritoriul american şi măsuri pentru a-i împiedica pe oligarhi să-şi transfere bunurile către membrii familiilor lor, potrivit sursei citate, care confirmă o informaţie difuzată de Bloomberg. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

4 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?