Ucraina trebuie să se dezvolte economic pentru a putea face față Rusiei (ministrul german de externe)

Ucraina trebuie să se dezvolte economic pentru a putea face față Rusiei (ministrul german de externe)

Ministrul german de externe, Sigmar Gabriel, a apreciat în timpul vizitei în Ucraina că modalitatea cea mai bună prin care această țară ar putea face față în confruntarea cu Rusia este să se dezvolte economic, nu militar, și să-și consolideze democrația, informează agenția DPA.

'Cea mai puternică armă a unei democrații nu este armata, ci mai degrabă să arate că oamenii trăiesc mai bine într-o democrație decât în țările fără' democrație, a spus vineri Sigmar Gabriel în fața parlamentului de la Kiev.

Copiii au nevoie de un viitor bun, pensionarii trebuie îngrijiți și infrastructura să fie dezvoltată, a continuat el, estimând că pentru orice agresor cel mai greu este să se confrunte cu o țară dezvoltată economic.

El a vorbit și despre situația din estul separatist prorus al Ucrainei. 'Știm cine este agresorul, știm cine a încălcat dreptul internațional. Și mai știm că în acest conflict nu este implicată doar de Ucraina', a spus Sigmar Gabriel.

Șeful diplomației germane a apreciat totodată că 'vom putea avea mai multă speranță pentru procesul politic' al soluționării acestui conflict numai atunci când se va ajunge la o încetare a focului care să fie respectată și după ce va fi retras armamentul greu.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

4 „Pot să filmez și eu puțin bucătăria ta?” / Interlopii României au început să-și afișeze ostentativ bogăția

5 Sex cu năbădăi în Oltenia! / Patron amenințat cu pistolul de amantul nevestei!