Ucraina trebuie să se dezvolte economic pentru a putea face față Rusiei (ministrul german de externe)

Ucraina trebuie să se dezvolte economic pentru a putea face față Rusiei (ministrul german de externe)

Ministrul german de externe, Sigmar Gabriel, a apreciat în timpul vizitei în Ucraina că modalitatea cea mai bună prin care această țară ar putea face față în confruntarea cu Rusia este să se dezvolte economic, nu militar, și să-și consolideze democrația, informează agenția DPA.

'Cea mai puternică armă a unei democrații nu este armata, ci mai degrabă să arate că oamenii trăiesc mai bine într-o democrație decât în țările fără' democrație, a spus vineri Sigmar Gabriel în fața parlamentului de la Kiev.

Copiii au nevoie de un viitor bun, pensionarii trebuie îngrijiți și infrastructura să fie dezvoltată, a continuat el, estimând că pentru orice agresor cel mai greu este să se confrunte cu o țară dezvoltată economic.

El a vorbit și despre situația din estul separatist prorus al Ucrainei. 'Știm cine este agresorul, știm cine a încălcat dreptul internațional. Și mai știm că în acest conflict nu este implicată doar de Ucraina', a spus Sigmar Gabriel.

Șeful diplomației germane a apreciat totodată că 'vom putea avea mai multă speranță pentru procesul politic' al soluționării acestui conflict numai atunci când se va ajunge la o încetare a focului care să fie respectată și după ce va fi retras armamentul greu.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Polițistul care și-a arestat șeful, după ce l-a prins băut la volan. „Nu-mi pasă dacă ești președintele”

2 Palatul Buckingham a ajuns la o înțelegere cu Harry și Meghan: Nu mai plătesc chirie dacă locuiesc la Frogmore Cottage

3 Cum va fi vremea de Paște. Meteorolog: „Veștile nu sunt chiar atât de bune“. Unde va fi cel mai cald

4 Horoscopul zilei / luni, 20 martie. Leii trebuie să reia legătura cu prietenii pe care i-au ignorat

5 N-o să credeți, dar este Nicoleta Luciu!