Ucraina va primi 25.000 de tone de carburant din Polonia

Ucraina va primi 25.000 de tone de carburant din Polonia

Ministrul ucrainean al dezvoltării economice, Iulia Sviridenko, a anunţat miercuri că Polonia va trimite Ucrainei 25.000 de tone de carburant, probabil săptămâna viitoare, transmite agenţia EFE.

''Ajutorul Poloniei va contribui la stabilizarea semnificativă a situaţiei pe piaţa carburanţilor'', a declarat Iulia Sviridenko după o discuţie la Kiev cu omoloaga sa poloneză Anna Moskva.

Iulia Sviridenko a amintit că înaintea invaziei ruse rafinăria de la Kremenciuk, din centrul Ucrainei, acoperea cu producţia sa mare parte din cererea internă de carburant a ţării, dar infrastructura rafinăriei a fost distrusă de atacurile ruseşti.

Prin urmare, guvernul de la Kiev încearcă să efectueze importuri în regim de urgenţă pentru a atenua criza de combustibili, dar se loveşte de dificultăţi logistice întrucât multe şosele şi căi ferate sunt avariate, iar porturile ucrainene sunt blocate.

La începutul acestei luni forţele ruse au atacat şi a doua cea mai mare rafinărie a Ucrainei, situată în regiunea estică Lugansk.

Criza de combustibil a creat cozi la benzinării, iar majoritatea benzinăriilor au limitat cantitatea de combustibil la zece litri pentru fiecare client.

Ucraina are nevoie şi de mari cantităţi de combustibil pentru armată în războiul cu Rusia. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...