Ucraina/ O femeie din Borodianka şi-a îngropat în curtea casei tatăl ucis de bombardamentele armatei ruse

Ucraina/ O femeie din Borodianka şi-a îngropat în curtea casei tatăl ucis de bombardamentele armatei ruse

Trimisul special al AGERPRES, Cristian Lupaşcu, transmite: O femeie din satul ucrainean Borodianka şi-a îngropat tatăl ucis de bombardamentele armatei ruse în curtea casei. Blaskiuk Olena Viktorovna povesteşte că a fost nevoită să îl înhumeze în grădina cu zarzavaturi, pentru a nu fi mâncat de câini.

Bărbatul a murit pe 2 martie, în urma unor bombardamente care au lovit cartierul de blocuri din imediata vecinătate, spune femeia. El ieşise pe la ora 17,15 să vadă ce se întâmplă şi atunci a fost ucis în urma unui atac aviatic, îşi aminteşte ea. Toată familia se afla în casă, însă nu a putut ieşi din cauza atacurilor violente ale soldaţilor ruşi.


Foto: (c) CRISTIAN LUPASCU / AGERPRES FOTO

"El a fost ucis în timp ce a ieşit din casă. Noi l-am găsit afară pe data de 3 martie. L-am găsit ars, plin de sânge. Au fost aşa de puternice loviturile, că l-au mutilat. (...) Treceau atât de multe tancuri pe stradă, că nu reuşeam să îl luăm. Nu ieşeam că trăgeau în noi, cu puştile, cu tancurile. În sfârşit, am reuşit să îl punem patru oameni într-o pătură. L-am luat eu, soţul meu, fratele şi nepotul şi am făcut o groapă mică aici lângă casă, pe stratul de pătrunjel, ca să nu îl mănânce câinii. I-am făcut o cruce, am bătut crucea şi am fugit cu toţii la nouă kilometri de aici. Tăticul meu este aici în faţa mea, la câţiva centimetri în pământ", a declarat, pentru AGERPRES, Blaskiuk Olena Viktorovna.

Acum, după ce oraşul a fost eliberat de ocupanţii ruşi, femeia cere autorităţilor să o sprijine pentru a face deshumarea şi a-l îngropa creştineşte.

Oraşul s-a aflat sub ocupaţia armatei ruse o lună, timp în care circulaţia persoanelor în localitate era interzisă. Pe timpul ocupaţiei, zeci de blocuri, dar şi sute de case din oraş au fost bombardate, iar populaţia a fost supusă unor torturi inimaginabile sau a fost ucisă. Autorităţile estimează că atacul armatei ruse s-ar fi soldat cu zeci sau chiar sute de morţi, însă numărul exact va fi stabilit ulterior. Forţele ruse s-au retras din nord-vestul Kievului în această săptămână. AGERPRES/ (A - editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”