Ucraina/sancţiuni: UE a îngheţat deja active ruseşti în valoare de cel puţin 29,5 miliarde de euro

Ucraina/sancţiuni: UE a îngheţat deja active ruseşti în valoare de cel puţin 29,5 miliarde de euro

Ţările UE au îngheţat active ruseşti şi belaruse în valoare de cel puţin 29,5 miliarde de euro în cadrul sancţiunilor adoptate din cauza războiului din Ucraina, potrivit unui bilanţ încă parţial anunţat vineri de Comisia Europeană, relatează AFP.

Aceste active includ ambarcaţiuni, elicoptere, bunuri imobiliare, opere de artă în valoare de aproape 6,7 miliarde de euro. Această evaluare "este încă în curs", a precizat Comisia într-un comunicat. Bruxellesul a cerut statelor membre să împărtăşească informaţiile şi, pentru moment, "peste jumătate dintre ele" şi-au comunicat bilanţul măsurilor.

Comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders, a invitat "imediat toate statele membre să ia toate măsurile necesare pentru a aplica sancţiunile şi cele care nu au făcut-o să raporteze fără întârziere acest lucru Comisiei Europene".

"Adoptarea de sancţiuni nu este suficientă. Este la fel de important să le punem în practică şi să ne monitorizăm progresul", a declarat el, citat în comunicat.

UE a aprobat vineri un al cincilea pachet de sancţiuni împotriva Moscovei, care prevede un embargo asupra cărbunelui rusesc şi închiderea porturilor europene pentru navele ruseşti.

Acest pachet extinde şi mai mult lista neagră, afectând veniturile a sute de oligarhi şi responsabili politici din Rusia, Belarus şi din republicile separatiste proruse Lugansk şi Doneţk.

Persoanele şi entităţile de pe această listă sunt vizate de o interdicţie de intrare în UE şi de o îngheţare a activelor.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

3 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

4 De citit...

5 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”