Ucrainenii au tăcut și-au făcut! Scot de la „cutie” o armată nouă, super pregătită!

Ucrainenii au tăcut și-au făcut! Scot de la „cutie” o armată nouă, super pregătită!

Un număr de 28.000 de luptători voluntari au depus cereri în ultima lună pentru a se alătura Gărzii de Asalt a Ucrainei, aproape toate unitățile fiind deja formate, a anunțat ministrul ucrainean de interne, Ihor Klimenko, potrivit Ukrinform .

Soldați ucraineni antrenându-se pentru luptăFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

„Am acceptat deja 28.000 de cereri din partea luptătorilor voluntari. Cererile au fost depuse prin intermediul centrelor de furnizare a serviciilor administrative și prin intermediul site-ului respectiv . Bineînțeles, nu toată lumea intră în aceste unități, deoarece procesul de selecție este destul de dur. Am început deja să instruim aproape toate unitățile în zonele de pregătire din țara noastră", a declarat Klimenko.

El a precizat că antrenamentele vor dura atâta timp cât va fi necesar pentru a obține unități pregătite de luptă.

„Unitățile au fost în mare parte formate și astăzi recrutăm luptători voluntari suplimentari, astfel încât să avem o rezervă pentru viitor", a adăugat Klimenko.

Ideea brigăzilor de „stormtroopers” a venit de la fostul ministru de interne

Anunțul privind constituire Gărzii de Asalt a fost făcut de ministrul ucrainean de interne la începutul lunii februarie.

„Ucraina se pregătește pentru un asalt până în Crimeea și la Marea Neagră, pentru a-i alunga pe ocupanți de pe teritoriul nostru. Ministerul Afacerilor Interne începe să formeze brigăzi de asalt ale Gărzii Naționale, ale Poliției Naționale și ale Serviciului de Stat de Pază a Frontierei, numite Garda de Asalt.

Acestea sunt brigăzi de voluntari, oameni motivați care vor participa la eliberarea Luganskului, Donețkului și a Crimeei... Opt brigăzi împotriva unui singur inamic. Este timpul să luăm înapoi ceea ce este al nostru", a spus Klimenko în urmă cu peste o lună.

Ideea acestor brigăzi de „Stormtroopers”, sub numele de Garda de Asalt, a venit de la fostul ministru de interne Denis Monastyrsky, care a murit într-un accident de elicopter în ianuarie.

„Vreau să vă spun despre proiectul pe care prietenul meu Denys Monastyrskyi îl pregătea, dar, din motive tragice, nu a reușit niciodată să îl pună în aplicare”, a declarat și Rostislav Smirnov, consilier în ministerul ucrainean de interne, potrivit Pravda.ua .

„Vorbim despre Garda de asalt, un proiect care are ca scop strângerea de voluntari motivați care să se pregătească și să participe la operațiuni ofensive pentru a întări forțele principale ale țării noastre și pentru a alunga inamicul de pe teritoriul nostru cât mai curând posibil.

Ideea proiectului este că oricine dorește poate să-și aleagă o unitate militară conform spiritului său, să se înscrie și să urmeze câteva luni de pregătire de luptă obligatorie, urmate de coordonarea de luptă a noilor unități. Adică, nu în condițiile mobilizării generale, oriunde ești repartizat, ci din proprie inițiativă la unitatea care corespunde valorilor și ideologiei tale", a explicat el.

Voluntarii din Garda de asalt pot alege între:

  • Stalevyi kordon („Granița de oțel”, brigadă a Serviciului Frontierei de Stat din Ucraina);
  • Chervona Kalyna („Viburnul roșu”, brigada include deja militari care au participat la luptele din regiunile Donețk și Lugansk, au apărat Kievul);
  • Liut („Furie”, brigadă a Poliției Naționale a Ucrainei);
  • Rubij (Militarii care au apărat aeroportul Hostomel, Rubizhne din regiunea Lugansk);
  • Spartan (brigadă de asalt de forță, a apărat Harkov);
  • Kara Dag („Pedeapsa pentru Crimeea", va participa la eliberarea Peninsulei);
  • Burevii („Uragan”, brigada de eliminare a armatei ruse, potrivit lui Smirnov);
  • Azov (unitate legendară în Ucraina, au luptat inclusiv în Mariupol).

Voluntarii care vor deveni „stormtroopers” vor primi salarii bune,, posibilitatea de a obține locuințe, instruire și alte „avantaje substanțiale" în cadrul acestui proiect, au spus autoritățile ucrainene.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria