Ucrainenii revendică noi succese pe câmpul de luptă: Progrese atât în regiunea Zaporojie, cât și în apropiere de Bahmut

Ucrainenii revendică noi succese pe câmpul de luptă: Progrese atât în regiunea Zaporojie, cât și în apropiere de Bahmut

Viceministrul Apărării Hanna Maliar a revendicat luni noi „succese” în contraofensiva armatei ucrainene, care durează deja de trei luni.

FOTO Profimedia

Forţele ucrainene „îşi continuă operaţiunile ofensive în sectorul Melitopol” şi „au înregistrat succese în apropiere de Novodanilivka şi Novoprokopivka”, în sud, a declarat, la televiziunea publică, viceministrul Apărării Hanna Maliar.

Cele două sate se află în regiunea Zaporojie, în apropiere de Robotîne, o localitate „strategică” eliberată la sfârșitul lunii august. Succesul de la Robotîne deschide calea pentru continuarea contraofensivei spre sud, notează AFP, potrivit Agerpres .

„Inamicul suferă în sud pierderi importante de personal, arme şi material, îşi regrupează unităţile şi trupele folosindu-şi rezervele”, a afirmat Maliar.

Pe frontul estic, „am obţinut un anumit succes în apropiere de Klişciivka”, a adăugat viceministrul ucrainean, făcând referire la un sat situat la sud de Bahmut.

„În decursul săptămânii trecute, zona eliberată (în apropiere de Bahmut, n. red.) a crescut cu trei kilometri pătrați”, a subliniat Hanna Maliar.

Potrivit ei, forțele ucraine au recucerit „în total, 47,2 kilometri pătrați” pe flancurile Bahmutului de la debutul contraofensivei, acum trei luni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat