Udrea cere recuzarea judecătoarei în dosarul privind finanțarea campaniei la prezidențialele din 2009

Udrea cere recuzarea judecătoarei în dosarul privind finanțarea campaniei la prezidențialele din 2009

Elena Udrea a declarat, marți, la ÎCCJ, că a cerut recuzarea judecătoarei de cameră preliminară din dosarul privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009, adăugând că nu se așteaptă să îi fie admisă solicitarea depusă.

Ea s-a prezentat, marți dimineața, la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde un judecător de cameră preliminară va decide dacă menține măsura controlului judiciar impusă de procurorii DNA în cazul său și al Ioanei Băsescu.

''Se bazează pe o hotărâre judecătorească dată fix de doamna judecător care mă judecă astăzi. Acesta este un motiv de recuzare. (...) Nu mă aștept să fie admisă cererea de recuzare. (...) Eu, dintre toți politicienii, răspund pentru felul în care s-a finanțat campania electorală. Există procurori (...) care execută ordinele doamnei Kovesi. (...) Dacă cineva trebuia să cerceteze putea cerceta toate campaniile, toate campaniile PDL. Nu, s-a mers doar pe o bucățică. (...) Legea 336/2004 spune că finanțarea ține de contravenție și nu de penal. Dacă eu aș fi cea care știa (...), dacă ar fi așa cum spun procurorii, tot nu ar fi faptă penală, ar fi vorba de contravenție pentru care să răspundă partidul sau trezorierul'', a susținut Udrea, la ÎCCJ.

Elena Udrea și Ioana Băsescu s-au prezentat, marți dimineața, la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se judecă, în cameră preliminară, dosarul privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009.

Un judecător de cameră preliminară va decide marți dacă menține măsura controlului judiciar impusă de procurorii DNA pentru Elena Udrea și Ioana Băsescu, urmând să ia în discuție și excepțiile și cererile ridicate de avocați. Ședința de judecată nu este publică.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD a „câștigat” Primăria Sectorului 1! Justiția paralelă a Partidului a găsit 1360 de voturi în plus pentru „…

2 Avertismentul profesorului Virgil Păunescu în legătură cu vaccinurile

3 Așa o fi?

4 Mafia cu gulere galbene / Te crucești când citești așa ceva!

5 Categoria „valori” / A murit „El Magico” Raj, celebrul dealer al vedetelor