Udrea, după audierea la comisia SRI: Am dat nume de persoane care îmi spuneau să mă potolesc că voi fi arestată

Udrea, după audierea la comisia SRI: Am dat nume de persoane care îmi spuneau să mă potolesc că voi fi arestată

Fostul ministru Elena Udrea a declarat, joi, că la audierea în Comisia parlamentară de control al activității SRI a dat exemple de persoane care veneau din partea lui Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, care îi transmiteau să nu "saboteze anumite acțiuni ale sistemului", altfel va fi arestată.

 "Am dat aici exemple de oameni care veneau și îmi spuneau direct din partea domnului Coldea că dacă mai continui să spun anumite lucruri mai departe, dacă sabotez anumite acțiuni ale sistemului, divulgându-le președintelui sau vorbind public, o să sfârșesc rău, o să sfârșesc arestată. Cred că aceștia vor fi chemați în comisie, am dat și nume de persoane care la vremea aceea veneau și îmi spuneau: ai grijă, dacă nu te potolești, urmează să fii arestată, era în 2013", a afirmat Udrea, după audierea la comisia SRI.

Ea a spus că este un "caz aproape emblematic".

"Eu sunt cazul vechi, aproape emblematic, al sistemului care s-a luptat să înlăture pe cei care au fost incomozi. Am povestit la cererea celor din comisie de ce cred eu că mi s-a întâmplat ce mi s-a întâmplat și anume pentru că am intrat în conflict direct cu domnul Coldea, cu doamna Kovesi în secundar, domnul Coldea care spunea că sunt o sursă paralelă de informații pentru președinte, deranjantă", a adăugat Udrea.

Ea a relatat și faptul că sunt "oameni din fruntea serviciului în trecut care se ocupau de planul de a prelua puterea politică, economică, mediatică", menționând că cei care beneficiau de aceste lucruri erau cei care au primit funcții publice în justiție, procurori, judecători, oameni care conduc instituții publice, care fost ajutați să preia canale media.

Ea a afirmat că, din întâlnirile pe care le avea, putea să primească anumite informații.

"Puteam să aflu de la oameni de afaceri, spre exemplu, că existau anumite interese în a deschide un dosar penal unui om de afaceri și a strica un business în favoarea altuia", a mai susținut Elena Udrea.

Ea a povestit un episod în care un șef de Parchet a primit un telefon de la SRI cum să procedeze într-un dosar penal.

"Un șef de Parchet a primit un telefon de la un general SRI să procedeze într-un anume fel într-un dosar penal față de un inculpat. Deci, i s-a dat un telefon și i s-a spus cum să procedeze față de un inculpat, o situație la care eu am asistat, o convorbire la care au am asistat și era anul 2013 și pe care am relatat-o aici cu nume și prenume. Lucrurile acestea eu le puteam afla și le puteam spune mai departe și le-am și spus, ceea ce m-a făcut o persoană indezirabilă, cel puțin domnul Coldea", a mai susținut Udrea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”