Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

Cel mai mare proiect imobiliar din România va fi realizat la Cluj şi va include 10.000 de apartamente, clădiri de birou, un mall uriaş, şcoli, parcuri şi săli de conferinţe. Costurile vor depăşi 700 de milioane de euro.

Printre investitorii Transilvania Smart City, cartierul de lux care se va construi la Cluj, s-ar număra şi Elena Udrea şi partenerul ei, Andrei Alexandrov, scrie Evenimentul Zilei. Miercuri, 16 iunie, Consiliul Local Cluj a aprobat PUZ-ul pentru Transilvania Smart City, iar lucrările ar urma să fie finalizate în cinci ani.

Costurile vor depăşi 700 de milioane de euro,iar o parte din apartamente au fosy deja puse în vânzare, iar primul bloc a fost vândut în totalitate în mai puţin de două luni. Potrivit sursei citate, în proiect sunt implicate mai multe companii, printre care Transilvania Smart City, SC Realtopfarma SA, SC Chester SRL, SC Merlin Constructii SRL si SDC Imobiliare. Finanţarea megaproiectului se face din surse proprii ale proprietarilor si din finanţări externe, mai multe fonduri mari de investiţii de afară fiind implicate.
 

Ca în filmele SF

 
Dincolo de dimensiunile impresionante şi de investiţile imense, dezvoltatorii proiectului au preluat o serie de idei parcă direct din filmele SF. Astfel, livrările la domiciliu în interiorul cartierului vor fi facute cu ajutorul dronelor, iar de aici se va putea ajunge la Aeroportul Internaţional Cluj cu o telegondolă, parte şi ea din proiect. 
 
Cel puţin asta spune Ştefan Berciu, proprietarul SDC Imobiliare, care a declarat, conform Profit.ro, că banii necesari construcţiei provin atât din surse proprii, cât şi de la mai multe fonduri de investiţii străine. Berciu a construit în Cluj, în ultimii 15 ani, aproximativ 15.000 de apartamente şi mai multe spaţii comerciale, hale şi birouri.
 
Noul cartier va avea heliport, staţii pentru încărcat maşini electrice, concierge şi staţie pentru drone, cu care vor fi livrate pachete la domiciliu. În plus, proiectul mai prevede şi amenajarea a două lacuri, un amfiteatru în aer liber, spa şi piscină interioară şi exterioară. Nu în ultimul rând, cartierul va avea propriul sistem de pază, monitorizare şi supraveghere. 
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Aproape că mă devora și dorea un act sexual oral fără prezervativ” / Prostituatele românce din Elveția, în prag…

2 Așa o fi? / Scârbos personaj! Jegoase încrengături!

3 VIDEO Mafiotul albanez Fabio Dushku, care l-a amenințat pe Tzancă Uraganul, face legea în pușcăria din Grecia

4 VIDEO Șoșoacă, în delir de vară: „Suntem singurul imperiu neînvins, imperiul belasgo-traco-geto-dac!“

5 EBA, în costum de baie de 600 de euro