Fostul ministru Elena Udrea, aflată în Penitenciarul de femei Târgșorul Nou, unde execută 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, se victimizează din nou și vorbește despre situația dificilă a femeilor ajunse în închisoare, spunând că perioada sărbătorilor este „cea mai grea din an în penitenciar, mai ales într-unul de femei în care cele mai multe sunt mame”. Mai mult, ea susține că „aproape toate mamele au încălcat legea pentru copiii lor”: „Să ridice piatra cine crede ca nu a încălcat legea niciodată sau că în anumite condiții nu ar încălca-o”.

Elena UdreaFoto: AGERPRES

Într-un mesaj plin de greșeli gramaticale, postat din închisoare, Elena Udrea vorbește despre „cea mai grea perioadă”- cea a sărbătorilor - din penitenciar, unde pare că s-a adunat „toată tristețea”.

Udrea spune că alături de ea sunt femei care au câte 4, 6 chiar și 10 copii, care fac închisoare „pentru ca au furat ca să le dea de mâncare”:

  • „Convorbirile telefonice pe care le-am ascultat fără să vreau sub geamul camerei mele, ca și vizitele pe care femeile le-au primit în aceste zile s-au terminat în lacrimi.
  • Durerea mare nu este pentru tine, ca adult îți poti gestiona mai ușor sau mai greu emoțiile decât pentru suferința copiilor care plâng și își roagă mamele să vina acasă măcar de Crăciun.
  • Sunt femei care au câte 4, 6 chiar si 10 copiii și sunt aici pentru că au furat ca sa le de-a de mâncare, iar acum copiii au rămas singuri cu bunici neajutorați ori cu tați complet depășiți de situație, cei mai multi având deja destinele frânte si probabil ei însăși vor ajunge să încalce legea așa cum arata cercetarea sociologica facuta in SUA asupra copiilor a căror (SIC) mame sunt în pușcărie, iar in pușcăriile românești pe de alta parte nu se întâmpla nimic care să duca la reabilitarea acestor femei, mai rau dupa ce ies de aici nu doar ca la fel ca atunci cand au intrat nu stiu sa muncească, dar sunt lăsate de izbeliște de stat odată ce au iesit pe poartă afara nimeni nu le angajeaza tocmai pentru ca au trecut prin închisoare”.

Fostul ministru răspunde și la „întrebarea stupidă” pe care spune că a tot auzit-o: „De ce a furat dacă știa ca are copii care vor suferi?”:

  • „O să dau doua răspunsuri:
  • 1. aproape toate mamele au încălcat legea pentru copiii lor;
  • 2. să ridice piatra cine crede că nu a încălcat legea niciodată sau că în anumite condiții nu ar încălca-o”.

După decizia definitivă de condamnare în dosarul Gala Bute, Udrea a încercat să fugă din țară și a fost prinsă în Bulgaria, unde a stat în arest timp de peste două luni, timp în care s-a derulat procesul de extrădare. Ea a fost adusă în 16 iunie 2022 în România și a fost încarcerată la Penitenciarul Târgșor pentru a executa pedeapsa de 6 ani de închisoare.