Udrea: Nu s-a întâmplat nimic nou în dosar; nu m-am ocupat de finanțarea campaniei din 2009

Udrea: Nu s-a întâmplat nimic nou în dosar; nu m-am ocupat de finanțarea campaniei din 2009

Deputatul Elena Udrea a declarat vineri că dosarul care a venit în această săptămână la Parlament nu are legătură cu ea, pentru că nu s-a ocupat de campania electorală din 2009.

"Dosarul îl am de acum două săptămâni, nu s-a întâmplat nimic nou în acest dosar, deci la fel de bine aceste acuzații puteau să-mi fie aduse acum două săptămâni, când mi-au fost aduse și celelalte. Acesta este unul dintre motivele pentru care am afirmat că trebuia acoperit un mare scandal, cel în care este implicată doamna Kovesi, și atunci s-a găsit această nouă inculpare a mea, că eu sunt inculpatul de serviciu, când este un foc de stins mai scoatem un dosar la adresa Elenei Udrea", a spus ea, la Palatul Parlamentului, unde a venit să-și vadă dosarul.

Fostul ministru al Turismului a menționat că dosarul vizează campania prezidențială și campania pentru referendumul cu 300 de parlamentari din anul 2009, campanii pe care nu ea le-a condus.

"Nu m-am ocupat de finanțarea campaniei, acuzațiile care mi se aduc mie sunt despre faptul că două societăți comerciale au făcut sponsorizări plătind facturi către niște firme de publicitate și către niște trusturi de presă și agenții de știri. Sumele sunt în totalitate în jur de 300.000 de euro. Păi o campanie costă, o spun cei care le-au făcut, câteva milioane, zeci de milioane de euro. Adică, pe bune, chiar vrea cineva să cerceteze cum s-au finanțat campaniile? Nu cred că pe Elena Udrea trebuie să o întrebe", a adăugat ea.

Udrea a explicat că acuzațiile se referă la facturi plătite de niște firme din profit. "Într-adevăr, solicitarea de plată a fost făcută de către doi lideri politici. Deci întrebați fiind de ce au făcut plata respectivă au spus că le-a fost cerută această sponsorizare de către doi lideri politici, dar nu de către Elena Udrea, oameni care știu să facă campanii, care au organizații în spate, deci nu aveau nevoie să le spună Elena Udrea să meargă să facă rost de sponsorizări", a spus fostul ministru.

Întrebată cât din sumele cheltuite într-o campanie sunt bani negri, ea a răspuns că aceste fonduri sunt cel puțin duble față de banii pe care partidele ar trebui să-i folosească potrivit legii.

Elena Udrea a menționat că stenogramele din dosar nu au legătură cu ea, sunt doar de "cancan" și nu există nicio declarație a celor implicați referitoare la ea.

"Dacă ne gândim iarăși la domnul Nastasia și aș face o singură remarcă și aș pune o întrebare retorică — știm cu toții că organizațiile politice, în funcție de rezultat, își propun oameni în funcții în Guvern. Domnul George Nastasia nu a fost omul Elenei Udrea, nu eu l-am propus secretar general în minister. A fost omul organizației de Prahova, propus de doamna Roberta Anastase, deci dacă e să ne gândim ce campanie o fi sprijinit, unde o fi dus banii, dacă a dus domnul Nastasia, eu aș zice să nu îi caute la mine, că nu eu l-am ținut pe domnul Nastasia în funcție", a afirmat Udrea.

Procurorul general Augustin Lazăr a trimis joi Camerei Deputaților solicitarea DNA de începere a urmăririi penale pe numele fostului ministru Elena Udrea, pentru două infracțiuni de instigare la luare de mită privind campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2009.

AGERPRES/(A — autor: Dana Piciu, editor: Claudia Stănescu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

2 Ultimele informații certe

3 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!

4 Ăsta e șef pe la „Doi ș’un sfert”

5 Da, e fata lui Țiriac! / Voi realizați că miliardarul s-a dus cu Laurette la Mamaia?