Udrea: Se fac presiuni în continuare la DNA referitor la mine

Udrea: Se fac presiuni în continuare la DNA referitor la mine

Fostul ministru Elena Udrea a declarat, joi, că în interiorul DNA se fac în continuare presiuni în dosarele în care este acuzată.

"Se fac presiuni în continuare la DNA referitor la mine. Mâine, o să fiu prezentă pentru o declarație într-un dosar mai vechi, în dosarul pe care l-a instrumentat doamna procuror Iorga Moraru, care ne-a povestit în mod public ce presiuni s-au făcut împotriva dânsei pentru a mă reține, în situația în care nu exista aviz pentru arestare din partea Parlamentului. Eu sunt convinsă că, nu numai dosarul acela, toate dosarele pe care dânsa le-a instrumentat la adresa mea s-au făcut sub o presiune imensă. Sunt procurori din interior care vin și recunosc că au fost supuși unor presiuni pentru a face dosare, așa se explică această frenezie a doamnei Kovesi în a formula acuzații și a întocmi dosare pe numele Elenei Udrea", a susținut fostul ministru.

Declarația a fost dată la Curtea de Apel București, unde a avut loc un nou termen în cameră preliminară în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din anul 2009.

Referitor la acest proces, Udrea a spus că persoanele acuzate au cerut din nou judecătorilor trimiterea dosarului la DNA, pentru a se reface rechizitoriul.

De asemenea, Udrea s-a plâns că Parchetul General nu a făcut nimic în legătură cu plângerea pe care a depus-o referitor la o înregistrare în care apăreau procurorii care au instrumentat acest dosar.

"Important a fi de menționat că, în acest dosar, eu am făcut o plângere penală la Parchetul General împotriva procurorilor care l-au instrumentat, Bulancea, Ana Dana și procurorul-șef de secție Popovici, care au fost înregistrați chiar de către o persoană din interiorul DNA, care au pus la cale o declarație a unui inculpat, eu presupun că a lui George Nastasia, prin care acesta să mă acuze. Am făcut această plângere în luna iunie, am depus probe și, între timp, am aflat alte lucruri. Unul dintre polițiștii implicați în povestea aceasta cu înregistratul în interiorul DNA a dat un mail celui care a făcut înregistrarea și a solicitat să meargă la DNA și să predea înregistrarea făcută pe ascuns, dar din partea Parchetului General nu am nicio știre, nu am fost chemată. Dacă pe lângă greșelile făcute de procurori în acest dosar, se demonstrează și că s-au făcut presiuni asupra unuia dintre inculpați să formuleze acuzații la adresa mea, nu numai că acest dosar nu trebuie să mai existe în instanță, dar procurorii trebuie să răspundă penal", a explicat Elena Udrea.

Pe 24 mai, DNA i-a trimis în judecată pe Elena Udrea, Ioana Băsescu și jurnalistul Dan Andronic în dosarul privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009.

Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, implicată direct în campania lui Traian Băsescu, candidat la alegerile prezidențiale din 2009, a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la luare de mită (două fapte) și spălare a banilor (cinci fapte).

Ioana Băsescu, notar public, fiica fostului președinte Traian Băsescu, va fi judecată pentru instigare la delapidare și instigare la spălarea banilor (două fapte), iar jurnalistul Dan Andronic este acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

Procurorii susțin că, în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracțiuni de corupție, delapidare și evaziune fiscală, care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”