Udrea solicită instanței să ceară SRI informații privind complicitatea infracțională a persoanelor din 'Gala Bute'

Udrea solicită instanței să ceară SRI informații privind complicitatea infracțională a persoanelor din 'Gala Bute'

Elena Udrea le-a solicitat magistraților Curții Supreme să ceară de la Serviciul Român de Informații (SRI) și DNA Alba note informative în care s-ar arăta conivența infracțională a persoanelor judecate în dosarul 'Gala Bute', susținând că în niciuna dintre ele nu este pomenit numele său.

"Ceea ce este important este și care este motivul pentru care am decis, împreună cu avocatul Chiciu, să solicităm instanței să ceară de la SRI, cât și de la DNA Alba note informative în care se arată conivența infracțională a persoanelor implicate în acest dosar. O conivență infracțională din care niciodată SRI nu a spus că aș face parte, niciodată în nicio astfel de notă, fie că a fost primită de mine, fie că a fost primită de președintele României, fie că a fost primită la nivelul de prim-ministru nu s-a pomenit numele meu", a declarat Elena Udrea, la Curtea Supremă.

Totodată, ea a ținut să precizeze că, în urma notelor informative primite pe vremea când ocupa funcția de ministru, cu privire la posibile infracțiuni comise de angajați, a solicitat demiterea acestora.

"Am avut la minister note trimise de la SRI în care se aducea la cunoștință situații cu posibil caracter ilegal create între angajați ai ministerului și firme din afara instituției. Ca urmare a acestor informări, am dat afară, am solicitat demiterea unui secretar de stat, a unui secretar adjunct, a unor funcționari. (...) Atunci când am avut informații despre posibile acțiuni ilegale ale angajaților ministerului, i-am dat afară", a mai arătat Udrea.

Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie 2015 în dosarul "Gala Bute", fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În dosar au mai fost deferiți justiției și fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul președinte al FRB Rudel Obreja, Tudor Breazu — administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu — fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia — fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu — fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă — administratorul unei firme.

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoane apropiate ei, și anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia și Breazu, au primit, cu știința sa, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de ministerul pe care îl conducea.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Invenția unui român care promite reducerea la jumătate a facturii de gaz

2 China profită de slăbiciunea Rusiei și urmărește un nou obiectiv. Kremlinul este neputincios

3 Noua zonă din Ucraina în care frontul rușilor este pe cale să se prăbușească / „Totul se va întâmpla foarte repede”

4 VIDEO „O soluție foarte ieftină” / Încălzirea globală poate fi inversată prin reînghețarea polilor

5 Comandantul Armatei Ruse de Vest a fost „decapitat” de Putin. Aleksandr Zhuravlev este cunoscut ca „măcelarul din Alep”