UE prelungește sancțiunile impuse Rusiei din cauza anexării Crimeei și invaziei din Ucraina

UE prelungește sancțiunile impuse Rusiei din cauza anexării Crimeei și invaziei din Ucraina

Uniunea Europeană a prelungit, luni, până la 15 septembrie sancţiunile pe care le-a impus persoanelor şi entităţilor ruse pentru anexarea ilegală a Crimeei şi invazia din Ucraina, măsuri care-l includ şi pe Vladimir Putin.

FOTO Shutterstock

Din 2014, UE a sancţionat un total de 1.473 de persoane şi 205 entităţi ruse, între care şi ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, relatează EFE, potrivit Agerpres .

Violeta Prigojina, mama liderului Grupului Wagner, rămâne pe listă, în pofida faptului că Tribunalul General al UE a anulat săptămâna trecută sancţiunile împotriva sa pe motiv că legătura de rudenie nu este un motiv suficient pentru a o sancţiona, fiind prima dată când justiţia europeană s-a pronunţat asupra măsurilor restrictive adoptate de UE de la începutul invadării Ucrainei, notează EFE.

Sentinţa poate fi încă atacată, dar Consiliul UE „nu a făcut încă niciun pas” în această privinţă, au declarat pentru EFE surse europene. Așadar, măsurile restrictive împotriva Violetei Prigojina au fost şi ele prelungite.

Tuturor persoanelor şi entităţilor sancţionate le-au fost îngheţate bunurile şi activele în UE şi li s-a interzis intrarea pe teritoriul comunitar, precizează EFE.

De la începutul războiului la scară largă din Ucraina, pe 24 februarie anul trecut, UE a aprobat 10 pachete de sancţiuni contra Rusie lui Putin.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

5 Ce se întâmplă în China?