Uite dovada măsluirii!/„Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul de corespondență

Uite dovada măsluirii!/„Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul de corespondență

Ministerul Sănătății transmite, într-un comunicat de presă, că decizia privind constituirea unui grup de lucru privind morții de COVID-19, prezentată de ministrul Vlad Voiculescu și atribuită cabinetului fostului secretar de stat Andreea Moldovan, a fost adăugată în registrul de corespondență de la cabinetul secretarului de stat ulterior, astfel încât să dea impresia de legalitate și să susțină afirmațiile fostului ministru.

„Ca urmare a solicitării Domnului Florin Cîțu, Prim – Ministrul României si ministrul interimar al Sănătății, de a verifica existența numărului de înregistrare a documentului apărut în spațiul public, cu titlul ”Decizie” nr. 578 din data 12.04.2021, Ministerul Sănătății face urmatoarea precizare: Din consultarea registrului Intrare - Iesire a corespondenței aferent cabinetului Doamnei Andreea Moldovan, reiese faptul că numărul de înregistrare nr. 578 din data 12.04.2021 este scris de două ori și fiecare mențiune are atribuit un document distinct, dintre care unul este atribuit deciziei mai sus menționate. Menționăm că, registrul intrări – ieșiri este un carnet în care toate înregistrările, atât numerele de înregistrare cât și documentele aferente fiecărui număr de înregistrare sunt scrise în format letric, de mână, nu în format electronic”, transmite ministerul, într-un comunicat de presă.

Din imaginile cu registrul de intrare-ieșire de la cabinetul secretarului de stat Andreea Moldovan, obținute de Digi24 , se poate observa că documentul căruia i-a fost atribuit numărul de intrare 578 a fost adăugat ulterior. Pe pagina următoare se poate observa că existat deja un document cu numărul 578, emis de Forumul Român de Diabet și reprezenta o invitație la un eveniment online. De asemenea, și scrisul este diferit față de registrul intrărilor din registru.

registru-MS-2-111 Foto: Registrul de corespondență al fostului secretar de stat din Ministerul Sănătății. registru-MS-1-1222 Foto: Registrul de corespondență al fostului secretar de stat din Ministerul Sănătății.

Vlad Voiculescu a declarat public că la nivelul ministerului Sănătății s-a decis constituirea unui grup de lucru privind neconcordața numărului morților de COVID-19. Ulterior, în spațiul public a fost transmis un document care prezintă componența grupului. Documentul are numărul de înregistrare 578/12.04.2021.

De asemenea, alături de document a fost transmisă și o pagină scrisă de mână care ar fi reprezentat dovadă că premierul a fost înștiințat.

„Nu e un document, este o coală de hârtie”, a declarat premierul Florin Cîțu, în legătură cu documentul respectiv.

De asemenea, Guvernul a transmis un comunicat de presă în care precizează că documentul invocat de Vlad Voiculescu nu a ajuns la cabinetul prim-ministrului, la Registratura Generală sau la Secretariatul General al Guvernului. În plus, în comunicat se subliniază că se cercetează atribuirea falsă a caracterului oficial.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa