ULTIMA ORĂ A fost descoperită o nouă variantă a coronavirusului. Pare să fie chiar mai contagioasă decât cea din Marea Britanie

ULTIMA ORĂ A fost descoperită o nouă variantă a coronavirusului. Pare să fie chiar mai contagioasă decât cea din Marea Britanie

Ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock, a spus că în Regatul Unit au fost identificate două cazuri de infectare cu o altă nouă variantă de coronavirus după ce contacții acestor cazuri au călătorit din Africa de Sud, relatează Reuters. Această altă tulpină de coronavirus este „de mare îngrijorare”, deoarece este „mai contagioasă”.

"Această nouă variantă este de mare îngrijorare, deoarece este mai contagioasă și pare că are o mutație mai mare decât noua variantă identificată în Marea Britanie", a declarat ministrul Sănătății, Matt Hancock, anunțând că oricine a fost în Africa de Sud sau care a fost în „contact strâns” cu cineva care a fost în țara respectivă în ultimele două săptămâni trebuie să intre „imediat în carantină”.

„Am convocat această informare publică pentru a anunța că o variantă a virusului SARS-COV-2 - denumită în prezent varianta 501.V2 - a fost identificată de oamenii de știință din Africa de Sud”, a scris pe Twitter ministrul Sănătății, Zweli Mkhize.

„Dovezile care au fost strânse, prin urmare, sugerează că al doilea val pe care îl experimentăm este condus de această nouă variantă", a adăugat Mkhize.

Descoperirea acestei noi tulpini vine la doar câteva zile după descoperirea unei noi variante anterioare, despre care autoritățile sanitare spun că este mai contagioasă. Această mutație, care coincide cu o creștere a numărului de cazuri, a dus la sfârșitul săptămânii trecute la un lockdown în Londra și într-o parte din sud-estul Angliei și la suspendarea legăturilor dintre Regatul Unit și aproximativ cincizeci de țări , inclusiv Franța și România, provocând o paralizie a traficului.

Miercuri, ministrul britanic al sănătății a anunțat extinderea izolării și în alte regiuni engleze.

Cu peste 68.000 de morți, Marea Britanie este una dintre cele mai afectate țări din Europa.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria