ULTIMA ORĂ A scăpat presa rusă din greșeală cifrele reale ale pierderilor suferite de armata rusă în Ucraina?

ULTIMA ORĂ A scăpat presa rusă din greșeală cifrele reale ale pierderilor suferite de armata rusă în Ucraina?

Komsomolskaia Pravda , un tabloid apropiat de Kremlin, a publicat luni -cel mai probabil din greșeală- un material de informare despre pierderile suferite de armată rusă în Ucraina vorbind de 9.800 militari uciși, cifre foarte apropiate de cele susținute de armata ucraineană. Pasajul respectiv a fost șters imediat, dar el a fost salvat pe internet de diferite agregatoare de știri.

Tancuri rusești distruse în UcrainaFoto: Twitter

”Ministerul Apărării al Federației Ruse respinge informațiile Statului Major ucrainean despre presupusele pierderi la scară mare ale Forțelor Armate (RF) în Ucraina. Potrivit Ministerului Apărării al Federației Ruse, în timpul operațiunii speciale din Ucraina, Forțele Armate Ruse au pierdut 9861 de soldați, iar 16153 de persoane au fost rănite.”, ar fi bucată publicată de ziar și scoasă imediat din articolul refăcut .

În articolul de pe site, Ministerul rus al Apărării a anunțat că forțele armate ruse ar fi înfrânt „Batalionul Donbass”. Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării al Federației Ruse, a vorbit despre acest lucru într-o conferință.

Ce spune Armata Ucrainei

Armata Ucrainei susține că în 26 de zile de război ar fi reușit să producă pagube considerabile forțelor rusești. Potrivit Ucrainei, peste 15.000 de soldați ruși ar fi murit, ar fi fost răniți, capturați sau au dezertat.

Câte trupe militare a pierdut Rusia în războiul cu Ucraina

Potrivit acesteia, militarii ucraineni și forțele civile ar fi reușit să distrugă, din 24 februarie, de când Vladimir Putin a declanșat războiul din Ucraina, și până luni, inclusiv:

  • 498 tancuri
  • 1.535 de vehicule blindate
  • 240 de sisteme de artilerie
  • 80 de lansatoare multiple de rachete
  • 45 de mijloace de apărare aeriană
  • 97 avioane
  • 121 elicoptere
  • 969 de vehicule
  • 3 nave / bărci
  • 24 drone

Cifrele prezentate de Ucraina nu pot fi verificate independent, în condițiile date, și trebuie privite cu un grad de scepticism.

Estimările americanilor: peste 7.000 de soldați ruși ar fi murit deja / Alți 14.000 ar fi fost răniți

Peste de 7.000 de soldați ruși au fost uciși în mai puțin de trei săptămâni de lupte, potrivit unei estimări conservatoare făcută joia trecută de serviciile secrete americane, scrie New York Times.

Acest bilanț minimal este, pentru comparație, echivalent cu cei 7.000 de pușcași marini americani uciși în timpul sângeroasei bătălii de 36 de zile de la Iwo Jima din al Doilea Război Mondial și mai mare decât numărul de soldați SUA uciși în 20 de ani în Afganistan și Irak.

Pe lângă cei uciși, se estimează că între 14.000 și 21.000 de oameni din armata de invazie trimisă de Vladimir Putin sunt răniți, numărul total al celor scoși din luptă fiind enorm ca procent din totalul de circa 150.000 de soldați ruși aflați în Ucraina.

Rob Lee, expert în politica de apărare a Moscovei, a spus într-o postare pe Twitter că ”armata rusă va avea nevoie de o perioadă de timp pentru a-și reveni și a se reîntregi după asta. Pierderile sale sunt disproporționate în unitățile de elită, iar armata rusă se luptă deja să recruteze militari prin contract.”


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina