ULTIMA ORĂ Acțiunile Gabriel Resources s-au prăbușit la 0,05 dolari canadieni la Bursa din Canada

ULTIMA ORĂ Acțiunile Gabriel Resources s-au prăbușit la 0,05 dolari canadieni la Bursa din Canada

Acțiunile Gabriel Resources s-au prăbușit la 0,05 dolari canadieni la bursa din Canada, potrivit site-ului oficial al Bursa de Valori din Toronto. Tranzacționarea a fost reluată după ce titlurile au fost suspendate de la vânzare.

Reamintim că acțiunile companiei canadiene Gabriel Resources, care a investit în trecut în proiectul minier eșuat la Roșia Montană și care cere României despăgubiri de 6,7 miliarde euro, se tranzacționau vineri după amiază la prețul de 0,87 dolari canadieni pe acțiune, în creștere cu 8,75%, potrivit datelor de pe Bursa Canadiană.

Acțiunile companiei au crescut accelerat începând cu luna februarie, când au apărut primele informații legate de o decizie în dosarul Roșia Montană. Gabriel Resources are acum o capitalizare de piață de 901,3 milioane de dolari canadieni.

Până în luna februarie, acțiunile companiei s-au tranzacționat la 0,45 dolari canadieni pe acțiune, având o capitalizare de piață de 460 milioane de dolari canadieni, iar în luna ianuarie prețul era de 0,43 dolari pe acțiune.

Centrul Internațional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiții al Băncii Mondiale (ICSID) va comunica vineri, 8 martie, decizia privind despăgubirile în cazul Roșia Montană.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat