ULTIMA ORĂ Adina Florea și alte scursuri PSD din justiție au trecut de proba interviului la concursul pentru posturile de la Inspecția Judiciară

ULTIMA ORĂ Adina Florea și alte scursuri PSD din justiție au trecut de proba interviului la concursul pentru posturile de la Inspecția Judiciară

Procuroarea Adina Florea de la Secția Specială a trecut de proba interviului la concursul pentru posturile de inspector de la Inspecția Judiciară, au declarat pentru G4media.ro surse judiciare. Din comisia de interviu au făcut parte Lucian Netejoru, șeful IJ, și procurorul Felix Bănilă, fost șef al DIICOT și actual inspector la IJ, au declarat sursele G4media.ro.

Alți candidați declarați admis după interviu sunt alte nume controversate precum Robert Fleckhammer, Roxana Chiuariu sau Nicu Marius Vasile.

Potrivit calendarului de concurs, urmează proba scrisă pe 23 octombrie. Inspecția Judiciară a scos la concurs 12 posturi de execuție: 4 posturi de inspector judiciar la Direcția de Inspecție pentru judecători și 8 pentru Direcția de Inspecție pentru procurori.

Adina Florea este celebra procuroare de la Secția Specială. Ea însăși a fost vizată de o cercetare disciplinară a Inspecției Judiciare după ce CSM a reclamat-o pentru nereguli în instrumentarea dosarelor Kovesi și Alfred Savu. Potrivit unor surse judiciare, cercetarea judiciară a Adinei Florea a fost spartă în două și a primit clasare în ambele cazuri.

Adina Forea încă instrumentează dosarele Laurei Codruța Kovesi, fostă șefă a DNA și actuală șefă a Parchetului European. Deși, cel puțin în cazul extrădării din Indonezia a fostului director FNI, Nicolae Popa, Înalta Curte a obligat-o pe Adina Florea să soluționeze dosarul până la data de 1 aprilie 2021 și nici până acum nu a fost soluționat.

Un alt candidat controversat este procurorul Robert Fleckhammer de la DIICOT, fost șef interimar al Secției de combatere a infracțiunilor de terorism și a criminalității informatice din cadrul DIICOT.

Robert Fleckhammer este procurorul DIICOT care a clasat prima dată dosarul filajului la magistrați și jurnaliști. Procurorul Robert Fleckhammer s-a remarcat prin faptul că, în 2017, a ridicat de acasă, cu mascații, o jurnalistă a postului public de radio sub acuzația de divulgare de informații secrete de serviciu sau nepublice. E vorba de Gabriela Scraba, redactorul-șef al redacției muzicale de la Radio România, o doamnă de peste 60 de ani.

Speriată, femeia a recunoscut că i-a trimis jurnalistului Cătălin Tolontan un document intern din Radio privind cheltuilelile cu avionul la clasa ”business” ale directorului PSD al Radioului public, Ovidiu Miculescu.

Având acasă în întreținere o fată cu handicap mental sever și temându-se pentru jobul ei, jurnalista a fost de acord să încheie un acord cu procurorul Fleckhammer și să accepte o pedeapsă de 1 an și 3 luni de închisoare cu amânarea executării pedepsei.

Un an mai târziu, judecătoarea Lucreția Postelnicu de la Tribunalul București nu a validat acordul de recunoaștere a vinovăției, considerând că jurnalista a acționat ca un ”avertizor de integritate” și a restituit dosarul procurorului, care ulterior, l-a clasat.

Un candidat admis la interviul pentru Direcția de Inspecție pentru judecători este judecătoarea Roxana Chiuariu de la Curtea de Apel București. Ea este soția avocatului Tudor Chiuariu, fost ministru PNL al Justiției, condamnat penal la 3 ani și jumătate cu suspendare într-un dosar penal legat de Poșta Română.

Ultimul pe lista numelor controversate este procurorul Nicu Marius Vasile. Acesta este fratele avocatului Gil Vasile, soțul Simonei Marcu, fostă șefă a CSM. Riseproject.ro a dezvăluit că Gil Vasile a fost avocatul Tel Drum de unde a încasat suma de 15.200 de lei.

În plus, procurorul Nicu Marius Vasile a demisionat din magistratură pentru a scăpa de acțiunea disciplinară, însă a fost reîncadrat după ce s-a plâns în instanță.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am închis conturile la BCR. Nu mai colaborez cu firme austriece. Am anulat vacanța de schi în Austria cu angajații. La revedere Austria pe o perioadă…

2 Voi ați citit ce scria Dan Alexe acum câțiva ani despre Austria, băncile ei și legătura cu Croația?

3 Premierul Ciucă aruncă dinamita: Nivelul relațiilor cu Austria va scădea la nivelul însărcinatului cu afaceri externe la Viena

4 Fotografia asta o fi trucată?

5 Loredana Groza, în ipostaze care par desprinse din filme pentru adulți...