ULTIMA ORĂ Americanii deschid la București o Unitate de Investigații Criminale Transfrontaliere

ULTIMA ORĂ Americanii deschid la București o Unitate de Investigații Criminale Transfrontaliere

Guvernul Ciucă discută în ședința de miercuri un memorandum care prevede deschiderea în premieră în România a unei unități americane de investigații criminale transfrontaliere, potrivit agendei executivului.

România va fi reprezentată de Ministerul Afacerilor Interne, iar SUA – de mai multe agenții de investigații precum Departamentul de Securitate Internă, Serviciul pentru Imigrări și Vamă, Agenția de Investigații de Securitate Internă.

Scopul viitoarei Unități de Investigații Criminale Transfrontaliere (UICT) îl constituie strângerea de probe, schimb de informații și facilitarea urmăririi penale a grupărilor de criminalitate organizată transfrontalieră, atât în România, cât și în cadrul sistemului penal american, potrivit memorandumului citat. Unitatea ar urma să faciliteze schimbul de informații și derularea investigațiilor bilaterale pentru infracțiuni care au legătură cu România, SUA și, din perspectiva regională, cu celelalte state pentru care este acreditat atașatul Departamentului de Securitate Internă al SUA, care își are reședința la București.

Cele mai importante activități criminale care vor fi documentate la București de investigatorii americani sunt traficul de droguri, traficul de persoane, fraudele financiare și economice, migrația ilegală a cetățenilor români la frontiera de Sud cu Mexicul, respectiv la Nord cu Canada.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”