ULTIMA ORĂ Autostrada Sibiu – Pitești: Comisia Europeană a aprobat alocarea a 875,5 milioane de euro din fonduri UE

ULTIMA ORĂ Autostrada Sibiu – Pitești: Comisia Europeană a aprobat alocarea a 875,5 milioane de euro din fonduri UE

Comisia Europeană a aprobat alocarea a 875,5 milioane de euro din fondurile UE destinate coeziunii pentru construcția autostrăzii Sibiu – Pitești, potrivit unui comunicat al executivului european.

Proiectul e programată să fie finalizat în 2026, potrivit Comisiei Europene, care arată că e prima autostradă care va asigura legătura între Marea Neagră și cu rețeaua de autostrăzi din vestul Europei.

Autostrada va avea o lungime de circa 120 km, o parte importantă fiind construită prin munte, iar costul estimat e de circa 2,5 miliarde euro.

Stadiul autostrăzii Sibiu – Pitești

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat în august începerea licitației pentru proiectarea și construcția secțiunii care străbate muntele din Autostrada Sibiu – Pitești. Contractul are o valoare estimată de 4,78 de miliarde de lei, adică aproape un miliard de euro. Secțiunea 3 Cornetu – Tigveni va avea o lungime de 37,4 kilometri. Alături de secțiunea 2, acest lot este unul dintre cele mai dificile din autostrada care va uni Muntenia de Ardeal, întrucât va fi construit în zona de munte.

Contractele pentru constuirea a două dintre cele cinci secțiuni ale autostrăzii au fost deja atribuite: secțiunea 1 Sibiu – Boița a fost câștigată de Porr (Austria), secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești de Astaldi (Italia).


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Foarte interesante amănunte...

5 Citiți și judecați voi...