ULTIMA ORĂ E disperare mare!/Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

ULTIMA ORĂ E disperare mare!/Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

În Federația Rusă, în oraşul Naro-Fominsk din regiunea Moscovei a fost observată o intensificare a activităţilor militare ale armatei ruse în ceea ce priveşte pregătirea unor noi transporturi de armament. Potrivit analiştilor militari ucraineni ai InformNapalm, care au intrat în posesia mai multor imagini, armata rusă scoate acum din depozite, pe lângă vechile T-62 şi tancuri T-80, scrie defenseromania.ro .

Spre deosebire de vechile tancuri T-62M, pe care armata rusă le transportă din Peninsula Crimeea în regiunile Herson și Zaporojie, analiştii militari ucraineni ai InformNapalm precizează că ruşii au scos din depozite şi au încărcat pe vagoane de tip platformă mai multe multe tancuri T-80.

Analiştii militari ai publicaţiei Defense Express precizează că intenţia armatei ruse de a scoate din depozite tancuri mai vechi T-80 era cunoscută de acum o lună de zile. Aceştia precizează că, la sfârșitul lunii aprilie a devenit cunoscut faptul că aproximativ 100 de tancuri au fost scoase din Baza 225 de depozitare și reparare a echipamentului militar din Districtul Militar Central al Armatei Ruse.

De asemenea, trebuie precizat faptul că aceste tancuri sunt furnizate „ca atare”, adică fără upgrade-uri, cum ar fi sisteme de ochire cu termoviziune, fără noi sisteme protecție activă şi fără noi sisteme de comunicare. Cu alte cuvinte, tancurile T-80 pe care armata rusă le scoate acum din depozite au rămas la nivelul tehnologic de echipare al anilor 80.

După alte surse ar fi vorba de T-80BV care este o versiune îmbunătăţită a tancului principal de luptă T-80B, care a intrat în dotarea forțele armate ruse în 1985. În prezent, Ministerul rus al Apărării are câteva mii de tancuri T-80BV, majoritatea stocate în depozitele armatei ruse.

În urmă cu două zile, Statul Major al Forţelor Armate Ucrainene preciza că pierderile grele înregistrate de ruşi, mai ales la capitolul tehnică militară, determină armata rusă să scoată din depozite vechile tancuri T-62.

Analiştii militari ucraineni susţin acum că forţele ruse de ocupaţie se pregătesc să folosească aceste tancuri, care datează din perioada regimului Hrușciov, pentru a lupta pe direcția de sud a teritoriului Ucrainei şi pentru a bloca înaintarea trupelor ucrainene pe axa Nikolaev sau Herson.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”