ULTIMA ORĂ Firmele cu acțiuni la purtător nu vor mai putea participa la licitații publice dacă țin la secret numele patronilor

ULTIMA ORĂ Firmele cu acțiuni la purtător nu vor mai putea participa la licitații publice dacă țin la secret numele patronilor

Camera Deputaților a adoptat marți, în calitate de for decizional, inițiativa legislativă a PNL prin care firmele al căror acționariat este ținut secret nu vor mai putea participa la licitațiile din bani publici.

Inițiativa a fost respinsă în martie 2018 de Senat, dar a fost adoptată acum de Camera Deputaților și urmează să fie transmisă președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, care este și inițiatorul propunerii legislative, a punctat în plenul Camerei că, prin votul dat, se pune capăt ”afacerilor dubioase de tip Tel Drum, folosite de Liviu Dragnea, pentru a se îmbogăți din bani publici”.

”Practic, Liviu Dragnea, în calitate de Președinte al CJ Teleorman semna ca ordonator principal de credite, alocarea unor sume fabuloase către SC Tel Drum, al cărui acționar ascuns era direct sau prin intermediari. Legea care merge la promulgare interzice atribuirea de contracte din bani publici către societăți comerciale cu acționariat ascuns. Astfel, dacă societatea refuză declararea acționarilor este eliminat obligatoriu din procedura de atribuire. Motivul este unul simplu: necunoașterea acționariatului nu poate determina din timp un prezumtiv conflict de interese între ordonatorul de credite și beneficiar”, a declarat Roman.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...