ULTIMA ORĂ Forțele ucrainene întâmpină o „rezistență dură” și suferă pierderi „semnificative” în asaltul asupra liniilor rusești

ULTIMA ORĂ Forțele ucrainene întâmpină o „rezistență dură” și suferă pierderi „semnificative” în asaltul asupra liniilor rusești

Forțele ucrainene au suferit pierderi de echipament greu și de soldați, deoarece au întâmpinat o rezistență mai mare decât se așteptau din partea forțelor rusești în prima lor încercare de a pătrunde în liniile rusești din estul țării în ultimele zile, au declarat pentru CNN doi oficiali americani de rang înalt.

Un oficial american a descris pierderile – care includ vehicule blindate MRAP furnizate de SUA – ca fiind „semnificative”.

Forțele ucrainene au reușit să depășească unele forțe rusești în est, în jurul Bahmut. Cu toate acestea, forțele rusești, înarmate cu rachete antitanc, grenade și mortiere, au opus o „rezistență dură”, forțele lor fiind adăpostite în linii defensive care au mai multe straturi de adâncime în unele zone și sunt marcate de câmpuri de mine care au afectat puternic vehiculele blindate ucrainene.

Oficialii americani și occidentali se pregătesc de luni de zile pentru contraofensivă, acționând pentru a consolida apărarea Ucrainei înainte de începerea acesteia. Săptămâna aceasta, ministrul adjunct al apărării din Ucraina, Hanna Maliar, a declarat că o ofensivă „are loc în mai multe direcții”.

„Nu este vorba doar despre Bahmut. Ofensiva are loc în mai multe direcții”, a declarat Maliar. „Ne bucurăm de fiecare metru. Astăzi este o zi de succes pentru forțele noastre”.

Ambii oficiali americani spun că nu se așteaptă ca pierderile să aibă un impact asupra contraofensivei ucrainene planificate. Oficialii americani și occidentali se așteptau de mult timp ca această contraofensivă să dureze și să pună în mare pericol personalul și echipamentele ucrainene, inclusiv sistemele furnizate de Occident.

Ministerul rus al Apărării a afirmat miercuri că ofensiva ucraineană din apropierea Bahmut a fost „zădărnicită”.

„Forțele armate ale Ucrainei, după ce nu au reușit să atingă obiectivele ofensivei și au suferit pierderi semnificative în direcția Donețk Sud, au efectuat încercări de a sparge apărarea trupelor rusești în direcția Donețk, în apropiere de Artiomovsk (termenul rusesc pentru Bahmut)”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

„Atacul grupului blindat inamic care folosea echipamente de fabricație occidentală a fost zădărnicit. Inamicul a fost distrus”.

Moscova umflă adesea afirmațiile privind pierderile ucrainene pe câmpul de luptă. Dar președintele ucrainean Volodimir Zelenski a recunoscut recent că contraofensiva va fi grea pentru Ucraina, declarând pentru Wall Street Journal că „un număr mare de soldați vor muri” pe măsură ce forțele terestre ale Kievului avansează.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Dilema Danei Budeanu / „Dacă tu nu i-o sugi, cine i-o suge?”

2 Ea este românca rămasă goală în fața lui Mussolini, și și-a recuperat banii în 1931 punând pistolul pe masa bancherilor

3 Cineva din Europa de Est a dat 136 de milioane $ pe un apartament de lux din Dubai care nici măcar n-a fost construit

4 VIDEO Detalii tulburătoare despre crima căreia i-a căzut victimă tânăra de 23 de ani din București, însărcinată în 4 luni

5 VIDEO Pe Miss Venezuela 2023 o cheamă Ileana!