ULTIMA ORĂ Germania suspendă vaccinarea cu AstraZeneca

ULTIMA ORĂ Germania suspendă vaccinarea cu AstraZeneca

Germania a suspendat folosirea vaccinului împotriva Covid-19 al companiei AstraZeneca, în mijlocul îngrijorărilor legate de posibilele efecte adverse ale vaccinului, relatează Deutsche Welle și The Independent . Măsura vine după ce și alte țări europene au suspendat vaccinarea cu acest ser din cauza unor suspiciuni legate de apariția unor tromboze la persoanele imunizate cu el.

Ministerul german a precizat că decizia a fost luată în urma unei recomandări a Institutului Paul Ehrlich, autoritatea germană însărcinată cu vaccinarea.

„Ca urmare a unei recomandări venite din partea Institutului Paul Ehrlich, guvernul suspendă, din precauție, administrarea vaccinului AstraZeneca”, a transmis ministerul într-un comunicat, precizând că ministrul german al sănătății Jens Spahn va oferi mai multe detalii într-o conferință de presă la ora locală 16.00 (17.00 ora României).

Este vorba de a treia astfel de decizie a unei țări europene, după Olanda și Irlanda care au suspendat și ele vaccinarea cu AstraZeneca, deși nu au avut niciun caz de efecte adverse.

Mai multe țări UE au decis suspendarea vaccinărilor cu serul AstraZeneca după ce în Danemarca și Norvegia au fost raportate posibile efecte adverse grave, inclusiv sângerări și cheaguri de sânge.

În Marea Britanie, milioane de persoane au fost vaccinate până acum cu vaccinul companiei farmaceutice anglo-suedeze AstraZeneca.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...