ULTIMA ORĂ Încă un tun dat pe vremea Gabrielei Firea iese la iveală!

ULTIMA ORĂ Încă un tun dat pe vremea Gabrielei Firea iese la iveală!

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a dezvăluit vineri dimineaţă, "tunul" dat de nişte "băieţii deştepţi" în parcul Verdi din Capitală, unde un teren cumpărat de Primăria Capitalei pe timpul mandatului Gabrielei Firea a fost dat în folosinţă pe o perioadă de 25 de ani. Problema este că Firea l-a achiziţionat plătind 1.080 de euro pe metru pătrat, în vreme ce contractul prin care 2750 mp sunt daţi în folosinţă pentru mai mult de două decenii prevede un preţ derizoriu, respectiv suma de 3 lei/lună/metrul pătrat.

"Tunul de la Parcul Verdi - cum dau băieţii deştepţi 3 lei/lună pentru metrul pătrat cumpărat de PMB cu 1080 de euro de la alţi băieţi deştepţi. Cum suntem în plin proces de reamenajare parcuri, aveam în plan pregătirea unui proiect şi pentru Parcul Verdi. Am cerut un certificat de urbanism să vedem de la ce plecăm şi SURPRIZĂ - e grevat de sarcini. Parcul din Floreasca, cel cu terenurile retrocedate şi recuperate la sume ameţitoare de la nişte 'băieţi deştepţi', tot nu e al oraşului pe deplin", a scris Mihaiu, într-o postare pe Facebook.

Edilul Sectorului 2 relatează că Gabriela Firea a plătit 50 de milioane de euro din banii bucureştenilor pentru aceste terenuri, 50 de milioane de euro pentru 4,6 ha, dar tot nu a fost suficient.

„Am vorbit cu viceprimarul Horia Tomescu şi am în mână un contract semnat în 2019 - la scurt timp după decizia Consiliului General de a plăti tunul de 50 de milioane de euro. Un Contract de Asociere în Participaţie prin care Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) dă în exploatare pentru 25 ani un teren cu o suprafaţă totală de 2750 mp firmei SC UCR GLOBAL SRL, cu scopul construirii unui teren de sport şi a unei clădiri cu vestiare, lobby bar, recepţie, terasă. 25 de ani de exploatare a unei părţi considerabile din parc pentru un câştig al statului român de 7.197 lei/lună. Adică, 3 lei/mp/lună. Bucureştenii au plătit la suprapreţ 1080 euro (!!!)/mp, iar firma de şmecheri întoarce nişte firimituri de aproximativ 7 euro/AN. La un calcul simplu reiese că în 154 de ani recuperăm investiţia”, a precizat primarul.

În finalul postării, Radu Mihaiu solicită Primăriei Capitalei „să denunţe această asociaţie în participaţie”, şi afirmă că este dispus să ofere ajutor juridic în acest sens.

„Acest document ce scoate la lumină o nemernicie probabil este unul din multe pe care nu le ştim. Acest document l-am obţinut cu greu de la PMB fiindcă anul trecut arhiva ALPAB a ars (!!!). Cer Primăriei Generale să denunţe această asociaţie în participaţie. Dacă nu ştie cum, îi pot oferi ajutor juridic. Tunul din parcul Verdi este o sfidare făţişă şi o bătaie de joc pentru toţi bucureştenii. Spaţiul verde e al oamenilor, nu al şmecherilor”, a conchis edilul Sectorului 2, conform epochtimes .


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”