ULTIMA ORĂ Jumătate de tonă de cocaină, descoperită în cutii de banane de către reprezentantul unui depozit de legume-fructe din Chiajna/Scanerele din vămi nu funcționează

ULTIMA ORĂ Jumătate de tonă de cocaină, descoperită în cutii de banane de către reprezentantul unui depozit de legume-fructe din Chiajna/Scanerele din vămi nu funcționează

O jumătate de tonă de cocaină a fost descoperită în cutii de banane, la un depozit de legume-fructe din Chiajna, conform Europa Liberă , care citează surse judiciare. Drogurile provin din Columbia, au fost aduse în Europa prin portul Anvers din Belgia, apoi marfa a intrat în ţară prin Portul Constanţa şi a ajuns la depozitul din Chiajna.

Conform sursei citate, importatorul a anunțat imediat autoritățile când a descoperit că a primit cocaină în loc de banane.

Drogurile au o puritate de 98%, fiind descoperite în 40 de cutii care ar fi trebuit să conțină banane, în realitatea acestea fiind pline cu pachete de 10 și 15 kilograme de cocaină.

În acest moment, autoritățile competente încearcă să afle destinatarul final al mărfii și cum a intrat în țară fără un minim control la frontiere. DIICOT nu a dorit să comenteze pe marginea acestui caz.

Nu este prima dată când mari cantități de droguri intră în țară fără probleme și numai norocul a făcut ca marfa să fie găsită, relevant în acest sens fiind descoperirea a peste 1.000 de kilograme de cocaină pe malul Mării Negre, amintește Europa Liberă.

Acest lucru se întâmplă și din cauza lipsei scanerelor din vămile din România, investiție despre care se vorbește de ani, fără să se facă nimic în acest sens.

Din 2016, niciun scaner mobil din cele 15 aflate în vămi nu mai este funcțional, un singur aparat fix de acest tip fiind folosit, din când în când, în Portul Constanța Sud.

Potrivit ANAF, scanerele mobile nu pot fi folosite deoarece lipsește o autorizație pentru „serviciile de manipulare” a respectivelor aparate. În lipsa scanerelor, ANAF susține că a suplimentat numărul de oameni și câini care controlează miile de containere și tiruri cu mărfuri care intră în țară și promite ca va cumpăra noi aparate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNNR).


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”