ULTIMA ORĂ Marionetele Moscovei „suspendă” planurile pentru referendumul de aderare la Rusia în regiunea Herson

ULTIMA ORĂ Marionetele Moscovei „suspendă” planurile pentru referendumul de aderare la Rusia în regiunea Herson

Un oficial instalat de Rusia în regiunea ucraineană Herson a declarat luni că planurile pentru un referendum privind aderarea la Rusia au fost „suspendate" din cauza situației de securitate, a relatat agenția de știri rusă de stat TASS, preluată de Reuters.

Orasul HersonFoto: Andrey BORODULIN / AFP / Profimedia

Potrivit TASS, Kirill Stremousov a declarat că vitalul pod Antonivskyi, care traversează râul Dnipro în apropierea orașului Herson, nu mai poate fi traversat cu mașina după săptămâni de bombardamente ucrainene.

Aproape toată regiunea Herson a fost cucerită de forțele rusești din Crimeea vecină în luna martie.

Ucraina a anunțat săptămâna trecută că a lansat o contraofensivă menită să recucerească regiunea după săptămâni de bombardamente care au vizat poduri și depozite de muniții.

Volodimir Zelenski a declarat în urmă cu aproape o lună că, în cazul în care Rusia va organiza referendumuri în zonele ocupate din Ucraina cu privire la aderarea la Rusia, nu vor mai putea exista discuții cu Ucraina sau cu aliații săi internaționali.

„Dacă ocupanții vor continua pe calea pseudo-referendumurilor, vor închide pentru ei înșiși orice șansă de discuții cu Ucraina și cu lumea liberă, de care partea rusă va avea în mod clar nevoie la un moment dat", spune atunci președintele ucrainean

Pseudo-autoritățile instalate de Moscova în Herson au sugerat recent că un referendum privind aderarea la Rusia ar putea fi organizat în următoarele săptămâni sau luni.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...