ULTIMA ORĂ Nou val de demiteri la vârful Armatei Rusiei, în Ucraina! Încă șase generali au fost puși „pe liber” de Putin!

ULTIMA ORĂ Nou val de demiteri la vârful Armatei Rusiei, în Ucraina! Încă șase generali au fost puși „pe liber” de Putin!

Performanţa slabă a forţelor armate ruse în timpul invadării Ucrainei a fost costisitoare pentru conducerea militară a Rusiei, fiind foarte probabil rezultatul demiterii a cel puţin şase comandanţi ruşi de la începutul ostilităţilor în februarie 2022, precizează Ministerul britanic al Apărării.

Potrivit acestuia, comandanţii ruşi din districtele militare de est şi de vest şi-au pierdut, foarte probabil, comanda. General-colonelul Aleksandr Chayko a fost demis din funcţia de comandant al Districtului Militar de Est în mai 2022.

În plus, general-colonelul Aleksandr Zhuravlev, care a comandat Districtul Militar de Vest din 2018, a lipsit de la evenimentele organizate de Ziua Marinei Ruse la Sankt Petersburg, pe 31 iulie 2022, şi a fost foarte probabil înlocuit de generalul-locotenent Vladimir Kochetkov.

Conform noilor informaţii prezentate pe Twitter de Marea Britanie, generalul Aleksandr Vladimirovici Dvornikov a fost ulterior înlăturat după ce a primit comanda generală a operaţiunii din Ucraina, iar generalul Serghei Surovikin a preluat comanda Grupării de Forţe de Sud de la generalul Ghenadi Valerievici Zhidko.

Potrivit aceleiaşi surse, de la începutul războiului şi-au pierdut funcţiile comandanţii forţelor ruse din districtele militare Est şi Vest.

La aceste demiteri se adaugă cel puţin 10 generali ruşi ucişi pe câmpul de luptă din Ucraina. Efectul asupra coerenţei comenzii contribuie probabil la dificultăţile tactice şi operaţionale ale Rusiei, sunt precizările britanicilor.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

2 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 VIDEO Scene de comedie de la instruirea noilor recruți ruși!