ULTIMA ORĂ Patru submarine rusești au plecat din portul Sevastopol în misiuni necunoscute în Marea Neagră

ULTIMA ORĂ Patru submarine rusești au plecat din portul Sevastopol în misiuni necunoscute în Marea Neagră

Forțele ruse au trimis în misiuni în Marea Neagră patru din cele șase submarine din proiectul ”Varșavianka” aflate la Sevastopol, potrivit ua.krymr.com

În prezent, doar două submarine din a IV-a Brigadă de Submarine Separată sunt staționate pe țărmul estic al golfului sud din portul Sevastopol, lângă dig.

Flota rusă a Mării Negre este formată în total din șase submarine care fac parte din proiectul 636 Varșavianka: B-261 Novorossiisk, B-237 Rostov-pe-Don, B-262 Starî Oskol, B-265 Krasnodar, B-268 Velikii Novgorod și B- 271 Kolpino.

Pe 5 iulie, în Sevastopol a rămas doar un submarin al proiectului 636 Varșavianka.

În noaptea de 9 iulie, comandamentul operațional ucrainean „Sud” a raportat că gruparea navală rusă a fost redusă din cauza unei furtuni în Marea Neagră.

„Odată cu deteriorarea vremii, gruparea navelor inamice s-a redus la aproape jumătate. Două nave de suprafață, un port-rachete submarin și trei nave amfibie mari au rămas în gardă. 20 de rachete de croazieră de tip Kalibr sunt pregătite”, se arăta în mesaj.

Fiecare submarin de tip „Varșavianka” este înarmat cu patru rachete de croazieră Kalibr, care pot fi utilizate în scopuri maritime și terestre.

Flota rusă de la Marea Neagră include și submarinul B-871 Alrosa al proiectului 877B Paltus, dar, după efectuarea probelor pe mare, acesta a fost trimis pentru reparații la cel de-al 13-lea șantier naval din Kilen-Bay, mai notează sursa citată.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?