ULTIMA ORĂ Primarul PSD din orașul Mărășești, reținut de procurori

ULTIMA ORĂ Primarul PSD din orașul Mărășești, reținut de procurori

Perchezițiile și audierile de la Mărășești, începute marți dimineață, s-au finalizat abia seara, cu măsura reținerii edilului orașului, Valerică Chitic. Oamenii legii au descins atât la Primăria Mărășești cât și la domiciliile unor persoane fizice și la sediile unor persoane juridice. Procurorii vrânceni fac cercetări în cadrul unui dosar penal ce vizează săvârșirea mai multor infracțiuni: folosirea funcției pentru favorizarea unei persoane, delapidare, abuz în serviciu, instigare la fals intelectual, folosirea cu rea credință a bunurilor și creditelor unei societăți comerciale, potrivit prim procurorului adjunct al Parchetului Vrancea, Nicu Pârcălăbescu.

Oamenii legii au ridicat mai multe documente pentru a fi cercetate și urmează să se stabilească și valoarea prejudiciului. Câteva persoane au fost aduse și audiate la Parchetul Vrancea, printre care primarul PSD al orașului Mărășești, Valerică Chitic, și angajați ai Primăriei Mărășești.

Edilul Mărășeștiului nu e la prima abatere de la legea penală. La 18 iulie 2019, conform soluției primei instanțe, dispusă la Judecătoria Panciu, Valerică Chitic, primarul social-democrat de la Mărășești, a fost condamnat la un an și jumătate de închisoare pentru conflict de interese, cu suspendarea aplicării pedepsei. Totodată, prin soluția primei instanțe, lui Valerică Chitic i s-a interzis dreptul de a fi ales și ar fi fost revocat din funcție dacă sentința din recurs ar fi rămas definitivă.

În recurs însă, judecătorii Curții de Apel Galați au modificat cadrul legal al condamnării lui Chitic, din Codul Penal vechi în Codul Penal nou. Conform acestei modificări, pedeapsa de un an și jumătate nu mai este cu suspendare, ci cu amânarea executării pedepsei.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

2 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

3 Cât de aproape e criza economică. Un expert explică ce-i aşteaptă pe români şi cum a scăpat inflaţia de sub control

4 VIDEO Rachetele HIMARS primite de Ucraina din SUA au distrus posturile de comandă rusești din Donbas

5 ”Tovarășul Stalin a făcut o greșeală că a permis Germanei să existe! Să ardă în iad!” / Propagandistul lui Putin în plin delir