ULTIMĂ ORĂ Procurorul general cere CERCETAREA procuroarei PSD! Amănunte CUTREMURĂTOARE! Nenorocita asta merită arestată pe loc!

ULTIMĂ ORĂ Procurorul general cere CERCETAREA procuroarei PSD! Amănunte CUTREMURĂTOARE! Nenorocita asta merită arestată pe loc!

ULTIMĂ ORĂ Procurorul general cere CERCETAREA procuroarei PSD! Amănunte CUTREMURĂTOARE! Nenorocita asta merită arestată pe loc! Procurorul general cere CSM să dispună verificări disciplinare privind-o pe procuroarea Adina Florea. Ea ar fi cerut de la DNA dosarul Tel Drum în baza unui denunţ anonim pe numele lui Ştefan Iulian, actorul preferat al lui Caragiale. Florea l-a pus sub acuzare pe Portocală pentru un caz similar, dezvăluie  G4Media.ro .

 Procurorul general al României Augustin Lazăr cere CSM să dispună verificări faţă de adjuncta Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SII), Adina Florea, pentru două presupuse abateri disciplinare, au declarat pentru  G4Media.ro surse judiciare. Secţia pentru procurori a CSM va lua în discuţie cererea lui Lazăr la şedinţa de săptămâna viitoare, potrivit aceloraşi surse.

 Este vorba de abaterile disciplinare de la punctele l) şi t) din legea 303/2004 modificată:

„l) imixtiunea în activitatea altui judecător sau procuror;

t) exercitarea funcției cu rea-credință sau gravă neglijență, dacă fapta nu întrunește elementele constitutive ale unei infracțiuni. Sancțiunea disciplinară nu înlătură răspunderea penală”.

Interesant că abaterea de la litera t) reclamată de Lazăr a fost introdusă în legea 303/2004, anul trecut, în urma modificărilor PSD-ALDE la legile Justiţiei.

Presupusele abateri disciplinare comise de Adina Florea au fost descoperite cu ocazia soluţionării de către procurorul general a conflictului pozitiv de competenţă dintre DNA şi SIIJ privind dosarul Tel Drum. Pe 13 martie, procurorul general a decis ca ancheta Tel Drum să fie făcută în continuare de DNA.

Potrivit unui comunicat al Parchetului general din 13 martie, „soluția a fost pronunțată ca urmare a constatării că faptele care fac obiectul urmăririi penale în dosarul nr 986/P/2014 al D.N.A. (Tel Drum – n.r.) nu au nicio legătură cu faptele denunțate anonim în dosarul nr. 1164/P/2018 al S.I.I.J”.

Potrivit surselor G4Media.ro, Adina Florea a deschis dosarul penal nr. 1164/P/2018 plecând de la un denunţ anonim formulat pe numele lui Ştefan Iulian. Este numele unei străzi din sectorul 1, din spatele Primăriei Sectorului 1 şi al unui actor celebru în Bucureşti la sfârşitul secolului XIX, pe vremea lui Caragiale.

Potrivit memorialistului Constantin Bacalbaşa în „Bucureştii de altadată”, „pe Iulian, mai ales, se întemeia Caragiale când îşi scria piesele”.

Ştefan Iulian a trăit între 1851 şi 1892 când a murit de tuberculoză. Era actor celebru de operetă şi comedie. I-a jucat pe Ghiţă Pristanda în „O scrisoare pierdută”, Nae Ipingescu în „O noapte furtunoasă” şi Iancu Pampon în „D-ale Carnavalului”.

Potrivit legii, denunţurile sunt „informe” dacă nu cuprind datele de identificare ale denunţătorului şi trebuie clasate.

Florea l-a pus sub acuzare pe Portocală pentru că a înregistrat dosar penal pornind de la un denunţ anonim

Potrivit informaţiilor din dosarul Onea-Portocală, procuroarea SIIJ Adina Florea l-a pus sub acuzare pe fostul procuror de la DNA Ploieşti, Mircea Negulescu zis Portocală, şi pentru că a înregistrat un denunţ anonim de la fostul deputat PSD Vlăduţ Cosma sub numele de „Serghei Petruş”, aşa zisul denunţător din Republica Moldova care ar fi trimis prin fax la DNA Ploieşti tabelele cu alegătorii din Basarabia mituiţi de Sebi Ghiţă ca să voteze cu Victor Ponta la alegerile prezidenţiale din 2014.

Adina Florea nu a răspuns solicitării G4Media.ro de a-şi expune un punct de vedere până la publicarea articolului. Vom actualiza articolul imediat ce vom avea o reacție din partea sa.

Dosarul Tel Drum. SIIJ a solicitat de 4 ori de la DNA dosarul Tel Drum privindu-l pe liderul PSD Liviu Dragnea. Ultima oară, Adina Florea a invocat faptul că îi trebuie dosarul pentru că ar fi „mijloc de probă” în soluţionarea dosarului nr. 1164/P/2018 de pe rolul SIIJ, deschis ca urmare a denunţului anonim formulat pe numele actorului din secolul XIX, Ştefan Iulian, cel care l-a jucat pe Ghiţă Pristanda în „O scrisoare pierdută”.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Se coace debarcarea? / Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului d…

2 Fost şef al spionajului rusesc, reţinut în timp ce încerca să se alăture trupelor ruseşti din Herson

3 Probleme în paradis? Ce dezvăluiri face Vitali Klitschko

4 Foarte interesante amănunte!

5 Noi amănunte despre puciul de la Kremlin. Putin răscolește după trădători...