ULTIMA ORĂ Raportul MCV critică România pentru că nu a desființat Secția Specială, pentru numirea procurorilor șefi la DIICOT și Parchetul General în ciuda avizului negativ al CSM

ULTIMA ORĂ Raportul MCV critică România pentru că nu a desființat Secția Specială, pentru numirea procurorilor șefi la DIICOT și Parchetul General în ciuda avizului negativ al CSM

Raportul MCV al Comisiei Europene, consultat de G4Media.ro, critică România pentru că nu a desființat Secția Specială, dar și pentru pentru numirea procurorilor șefi la DIICOT și Parchetul General în 2020 în ciuda avizului negativ al CSM.

”Cu amendamentele din 2018-2918 la legile Justiției încă în vigoare, îngrijorările legate de afectarea sistemului de justiție rămân valide”, arată raportul MCV al Comisiei Europene.

”În special, existența și funcționarea Secției Speciale pentru magistrați SIIJ rămâne o îngrijorare majoră”, mai arată Comisia Europeană.

În termeni de subtanță, recomandările MCV indică o serie de zone la care Comisia Europeană va urmări cu atenție rezultatul amendării legilor justiției. Aceste zone sunt:
– desființarea SIIJ
– regimul sancțiunilor (disciplinare, civile și penale) în cazul magistraților
– numirea șefilor Inspecției Judiciare
– numirea și revocarea procurorilor-șefi
– rolul Curții Supreme și al CSM
– impactul reformelor în ce privește independența magistraților și organizarea carierei acestora

Reamintim că președintele Klaus Iohannis i-a numit pe Gabriela Scutea procuror general și pe Georgiana Hosu șefa DIICOT, la propunerea fostului ministru Cătălin Predoiu, în ciuda avizului negativ al CSM.

Citește aici raportul integral al Comisiei Europene

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful unui clan mafiot din Austria și-a tocat dușmanii, i-a făcut mici și i-a mâncat cu muștar și ceapă

2 Ce dobitoc sinistru! / Cozmin Guşă mai apare cu doar 0,125% la Realitatea Plus! / El minte în continuare că are 49…

3 Așa o fi? / Sau e doar o nouă intoxicare a Mafiei PSD?

4 VIDEO Aceștia sunt hoți care părăsesc nestingheriți un magazin din SUA!

5 De citit...