ULTIMA ORĂ Șeful laboratorului rusesc pentru rachete hipersonice a fost arestat pentru trădare

ULTIMA ORĂ Șeful laboratorului rusesc pentru rachete hipersonice a fost arestat pentru trădare

Un important expert rus în domeniul rachetelor hipersonice a fost arestat sub suspiciunea de trădare, a informat vineri agenția de presă TASS, citată de Reuters.

Rusia si-a testat cu succes noua racheta hipersonica ZirconFoto: Sputnik / Profimedia Images

Andrei Shiplyuk conduce laboratorul de la Institutul de mecanică teoretică și aplicată din Novosibirsk, potrivit site-ului institutului, și a coordonat în ultimii ani mai multe cercetări privind dezvoltarea sistemelor de rachete hipersonice.

TASS a citat unul dintre colegii lui Shiplyuk spunând că au fost efectuate percheziții la institut.

Luna trecută Dmitry Kolker, un alt fizician din Novosibirsk a murit de cancer pancreatic, la scurt timp după ce a fost arestat sub suspiciunea de trădare.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!

3 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

4 ULTIMA ORĂ Dezvăluiri în The Washington Post / Primele detalii despre „măcelul” din Crimeea! 10 avioane rusești au fost distruse!

5 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska