ULTIMA ORĂ Șeful serviciului secret al MAI din Suceava, săltat de procurorii DNA

ULTIMA ORĂ Șeful serviciului secret al MAI din Suceava, săltat de procurorii DNA

Șeful Serviciului de Informații și Protecție Internă (SIPI) Suceava, colonelul Florin Constantin Timu, a fost ridicat de procurorii militari ai DNA şi va fi adus la audieri în Bucureşti, informează monitorulsv.ro .

O echipă venită de la București a derulat două percheziții, una la locuința lui Florin Constantin Timu și cealaltă la sediul SIPI Suceava, din clădirea IPJ Suceava.

Potrivit unor surse judiciare, şeful SIPI Suceava este acuzat că ar fi primit mită de la fostul şef de la Permise Suceava, comisarul Radu Obreja, în schimbul protecţiei oferite.

În februarie, DNA l-a trimis în judecată pe Mihail Martin, un ofițer de la Direcția Generală Anticorupție (DGA) Suceava din cadrul MAI. Acesta este acuzat că i-ar fi oferit protecție informativă șefului de la Permise Suceava, comisarul șef Radu Ionuț Obreja, în schimbul unui autoturism de teren.

Potrivit DNA, Martin l-ar fi anunțat pe Obreja că, în dosarul în care acesta din urmă era vizat de procurorii DNA, au fost autorizați 5 investigatori sub acoperire, i se pregătește un flagrant, este monitorizat și are comunicațiile interceptate. În schimbul protecției, polițistul DGA ar fi primit de la șeful de la Permise un autoturism de teren.

Radu Ionuț Obreja, fostul șef de la Permise Suceava, este vizat și în alte 2 dosare penale pentru corupție. El ar fi condus o rețea formată din polițiști și instructori auto care primeau șpagă pentru sală și traseu. Pentru promovarea probei de traseu, tariful era între 300-1500 euro, iar pentru proba scrisă, între 3.000-6.000 euro, susțin procurorii.

În noiembrie, în urma perchezițiilor, DNA a ridicat peste un milion de euro, aproape 800 de mii de dolari, ceasuri și mașini de lux. Unele sume erau ținute inclusiv în ligheane.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...