ULTIMA ORĂ Situație explozivă la vârful Armatei Rusiei

ULTIMA ORĂ Situație explozivă la vârful Armatei Rusiei

Potrivit Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, între 30-40% dintre generalii și ofițerii Federației Ruse care au planificat războiul împotriva Ucrainei sunt anchetați.

„Măsurile represive împotriva ofițerilor superiori și de rang înalt din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse sunt în curs de desfășurare din cauza eșecului planurilor strategice pe frontul ucrainean”, a declarat Oleksi Hromov, din Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Potrivit datelor disponibile, Serghei Șoigu, ministrul Apărării al Federației Ruse, și Valeri Gherasimov, șeful Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, rămân în funcțiile lor „doar pentru a preveni discreditarea conducerii militare și politice la vârf”.

Aceștia au fost anchetați și au dispărut o vreme din prima „linie”, dar, în urma speculațiilor că au fost înlăturați, au reapărut în ședințe. Soarta lor atârnă de evoluția sau involuția „operațiunii speciale” a Rusiei în Ucraina.

Potrivit lui Hromov, 30-40% dintre generalii și ofițerii care au participat la planificarea operațiunii „blitz” au fost suspendați din funcție și sunt anchetați.

Acesta a adăugat că, ținând cont de recentele explozii de la baza aeriană Saki din Crimeea ocupată și de la aerodromul Ziabrovka din Belarus, „sunt așteptate noi decizii în ceea ce privește personalul de conducere”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa