ULTIMA ORĂ Situație explozivă la vârful Armatei Rusiei

ULTIMA ORĂ Situație explozivă la vârful Armatei Rusiei

Potrivit Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, între 30-40% dintre generalii și ofițerii Federației Ruse care au planificat războiul împotriva Ucrainei sunt anchetați.

„Măsurile represive împotriva ofițerilor superiori și de rang înalt din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse sunt în curs de desfășurare din cauza eșecului planurilor strategice pe frontul ucrainean”, a declarat Oleksi Hromov, din Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Potrivit datelor disponibile, Serghei Șoigu, ministrul Apărării al Federației Ruse, și Valeri Gherasimov, șeful Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, rămân în funcțiile lor „doar pentru a preveni discreditarea conducerii militare și politice la vârf”.

Aceștia au fost anchetați și au dispărut o vreme din prima „linie”, dar, în urma speculațiilor că au fost înlăturați, au reapărut în ședințe. Soarta lor atârnă de evoluția sau involuția „operațiunii speciale” a Rusiei în Ucraina.

Potrivit lui Hromov, 30-40% dintre generalii și ofițerii care au participat la planificarea operațiunii „blitz” au fost suspendați din funcție și sunt anchetați.

Acesta a adăugat că, ținând cont de recentele explozii de la baza aeriană Saki din Crimeea ocupată și de la aerodromul Ziabrovka din Belarus, „sunt așteptate noi decizii în ceea ce privește personalul de conducere”.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

3 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

4 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

5 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean