ULTIMĂ ORĂ Sute de plângeri la CNA împotriva România TV după ce Sebastian Ghiță i-a amenințat cu bătaia pe protestatari!

ULTIMĂ ORĂ Sute de plângeri la CNA împotriva România TV după ce Sebastian Ghiță i-a amenințat cu bătaia pe protestatari!

ULTIMĂ ORĂ Sute de plângeri la CNA împotriva România TV după ce Sebastian Ghiță i-a amenințat cu bătaia pe protestatari! CNA a primit plângeri "de ordinul sutelor și curg într-una", la adresa postului România TV, după ce, pe acest canal, Sebastian Ghiță i-a amenințat cu bătaia pe manifestanții împotriva modificării legilor justiției, fără să fie împiedicat să facă acest lucru, a spus marți pentru  HotNews.ro membrul CNA Dorina Rusu. Organizația ActiveWatch a anunțat o sesizare, iar Rusu a spus că se va autosesiza la rândul ei.

De ce?

Potrivit unei note publicate pe Facebook de ActiveWatch, trebuie văzut dacă nu s-au încălcat regulile ce impun moderatorilor să nu permită invitaților folosirea unui limbaj injurios sau să instige la violență.

Potrivit Dorinei Rusu, se pune problema dacă este vorba despre o instigare la violență și despre lipsa de intervenție a moderatorului.

De notat că incitarea la violență publică este una dintre puținele abateri editoriale pentru care se poate retrage, teoretic, licența unui post, lucru permis mai degrabă pe criterii tehnice. Făcând abstracție de activitatea CNA și de configurația politică a forului audiovizual, în cazul în care membrii CNA constată prin vot, în mod repetat, că un canal incită la violență, se poate merge până la retragerea licenței. Potrivit art. 95.1 din Legea audiovizualului:

"Consiliul poate decide retragerea licenţei audiovizuale sau a dreptului de furnizare a serviciului media audiovizual la cerere, în cazul săvârşirii repetate de către furnizorul de servicii media a uneia dintre următoarele fapte:
a) incitarea publicului la ură naţională, rasială sau religioasă;
b) incitarea explicită la violenţă publică;
c) incitarea la acţiuni care au drept scop disoluţia autorităţii de stat;
d) incitarea la acţiuni teroriste."

Fostul parlamentar PSD Sebastian Ghiță, care a anunțat că va candida la europarlamentare pe lista Partidului România Unită (PRU), i-a amenințat explicit cu bătaia pe cei care protestează în stradă împotriva modificării legilor justiției, spunând că îi va trimite pe membrii partidului să le "dea o mamă de bătaie" și "dacă poliția nu-i trimite acasă, o să-i trimitem noi".

„Le dăm o mamă de bătaie, să plece la ei acasă.” Sebastian Ghiță, în direct, despre protestatari. 

Sebastian Ghita anunta ca-si va trimite oamenii sa-i atace pe protestatari! Intr-o interventie telefonica la televiziunea pe care o controleaza – Romania Tv -, Ghita i-a amenintat cu bataia pe protestatarii #rezist.

 „Daca le mai prindem pe bandele #rezist cum am vazut astazi la Ministerul Justitiei s-ar putea sa se intalneasca cu niste cetateni de la Partidul Romania Unita ca sa le dea niste suturi in fund sa ii trimitem acasa. Daca politia nu intervine o sa ne luam la bataie cu ei. Cum ii vom prinde distrugand institutii, o sa le dam o mama de bataie sa plece acasa sa ne lase in pace”, a fost reactia lui Sebastian Ghita la protestele cetatenilor prin care sustin lupta magistratilor pentru o justitie independenta, necontrolata politic.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”