ULTIMA ORĂ: Ursula von der Leyen a RESPINS propunerea de comisar făcută de Dăncilă!

ULTIMA ORĂ: Ursula von der Leyen a RESPINS propunerea de comisar făcută de Dăncilă!

ULTIMA ORĂ: Ursula von der Leyen a RESPINS propunerea de comisar făcută de Dăncilă!

Informaţie de ultimă oră de la Bruxelles, pentru Digi24: noua propunere a României pentru postul de comisar nu poate fi acceptată de Comisia Europeană.

Potrivit unor surse de la Bruxelles, candidatura lui Victor Negrescu nu întruneşte condiţiile necesare. Mai exact, propunerea nu a făcută în urma unui consens între guvernul român şi Preşedinţie.

În plus, procedura prevede ca un candidat la postul de comisar european să fie aprobat în Parlament, lucru care nu s-a întâmplat cu Victor Negrescu.

Ursula von der Leyen a cerut din nou României să ia o hotărâre cât mai repede, pentru a ajunge la un consens între cele două instituții, în ceea ce privește propunerea pentru postul de comisar european. 

Preşedintele-ales al Comisiei Europene şi-a exprimat oficial marţi sprijinul pentru candidaţii desemnaţi de Franţa şi Ungaria în echipa sa de comisari, într-un efort de a depăşi numeroasele obstacole care au întârziat cu cel puţin o lună preluarea oficială a prerogativelor de către noul executiv european


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…