ULTIMA ORĂ USR-PLUS discută ieșirea de la guvernare

ULTIMA ORĂ USR-PLUS discută ieșirea de la guvernare

Liderii USR-PLUS discută la această oră, în ședința Biroului Național, ieșirea de la guvernare. USR-PLUS nu mai dorește să rămână la guvernare alături de Florin Cîțu, susțin surse din interiorul partidului. Florin Cîțu a pus interesul personal pentru o luptă internă de partid deasupra interesului național, susțin liderii USR-PLUS.

"Florin Vasile Cîțu a arătat că nu știe să conducă un guvern. A încălcat cu bună știință angajamentele luate. A pus interesul personal pentru o luptă internă de partid deasupra interesului național. Florin Vasile Cîțu trebuie să plece", este textul pe care liderii USR-PLUS l-au redactat în spatele ușilor închise.

Reamintim că încă din timpul zilei, liderii USR-PLUS au discutat în ședința partidului trei scenarii de repliere după mutarea lui Cîțu: demisia miniștrilor USR-PLUS, depunerea unei moțiuni de cenzură și negocierea unor condiții cu PNL în privința acordului pentru programul „Anghel Saligny”.

Ieșirea de la guvernare a USR-PLUS implică votul în Parlament pentru un nou Guvern. În cazul în care miniștrii USR-PLUS demisionează se schimbă configurația politică a Guvernului. Mai exact, vor trebui nominalizați alți miniștrii, fapt ce va impune un nou vot în Parlament pentru Guvernul lui Florin Cîțu. Fără voturile USR-PLUS (80 de mandate), Coaliția rămâne fără majoritate parlamentară iar PNL și UDMR vor fi nevoiți să caute sprijin politic la partidele din opoziție PSD sau AUR.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...