ULTIMA ORĂ USR-PLUS discută ieșirea de la guvernare

ULTIMA ORĂ USR-PLUS discută ieșirea de la guvernare

Liderii USR-PLUS discută la această oră, în ședința Biroului Național, ieșirea de la guvernare. USR-PLUS nu mai dorește să rămână la guvernare alături de Florin Cîțu, susțin surse din interiorul partidului. Florin Cîțu a pus interesul personal pentru o luptă internă de partid deasupra interesului național, susțin liderii USR-PLUS.

"Florin Vasile Cîțu a arătat că nu știe să conducă un guvern. A încălcat cu bună știință angajamentele luate. A pus interesul personal pentru o luptă internă de partid deasupra interesului național. Florin Vasile Cîțu trebuie să plece", este textul pe care liderii USR-PLUS l-au redactat în spatele ușilor închise.

Reamintim că încă din timpul zilei, liderii USR-PLUS au discutat în ședința partidului trei scenarii de repliere după mutarea lui Cîțu: demisia miniștrilor USR-PLUS, depunerea unei moțiuni de cenzură și negocierea unor condiții cu PNL în privința acordului pentru programul „Anghel Saligny”.

Ieșirea de la guvernare a USR-PLUS implică votul în Parlament pentru un nou Guvern. În cazul în care miniștrii USR-PLUS demisionează se schimbă configurația politică a Guvernului. Mai exact, vor trebui nominalizați alți miniștrii, fapt ce va impune un nou vot în Parlament pentru Guvernul lui Florin Cîțu. Fără voturile USR-PLUS (80 de mandate), Coaliția rămâne fără majoritate parlamentară iar PNL și UDMR vor fi nevoiți să caute sprijin politic la partidele din opoziție PSD sau AUR.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Zvonuri proaspete de la PNL și PSD...

2 Informații certe

3 Cum îl definește Sebastian Lăzăroiu pe „interlopul PNL”

4 Jigodia e nevaccinată! / Avocatul nu i-a dat voie să intre în sala de judecată

5 Doctor în științe medicale: Fără antibiotice și cortizon în doze maxime, pacienții din ATI mor