ULTIMA ORĂ USR-PLUS va avea peste 40 de prefecți și subprefecți, conducerea Gărzii de Mediu și cea a CNAS

ULTIMA ORĂ USR-PLUS va avea peste 40 de prefecți și subprefecți, conducerea Gărzii de Mediu și cea a CNAS

Alianța USR-PLUS a obținut, după 3 zile de negocieri politice cu PNL și UDMR, pe lângă portofoliile din viitorul Guvern, posibilitatea de a numi conducerea la autoritățile centrale pentru protecția mediului, românii de pretutindeni și CNAS dar și dreptul de reprezentare guvernamentală în județele țării prin 42 de funcții de prefect și subprefect.

Astfel, USR-PLUS va avea 14 prefecți și 28 de subprefecți în țară, au declarat surse politice pentru Digi24.ro.

În ceea ce privește aria de implementare a politicilor de mediu, alianța va avea dreptul de a numi conducerea la Garda Națională de Mediu, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării și Agenția Națională pentru Protecția Mediului.

De asemenea, aceștia au obținut dreptul de a numi un secretar de stat în fruntea Departamentului guvernamental pentru Românii de Pretutindeni.

Un alt câștig trecut în partea celor de la USR-PLUS este posibilitatea de a nominaliza secretarul de stat la conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

USR PLUS a primit la negocierile pentru guvernare șase ministere, printre care Justiție, Fonduri Europene, Sănătate și Transporturi dar și șefia Cancelariei prim-ministrului.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria