ULTIMA ORĂ Zvonuri privind demisia șefului statului major din Belarus

ULTIMA ORĂ Zvonuri privind demisia șefului statului major din Belarus

Mai multe ziare au publicat o scrisoare de demisie atribuită șefului marelui stat major al Belarusului. Oleksiy Arestovych, consilier al șefului de cabinet al președinției ucrainene, a precizat că verifică această informație.

În scrisoarea atribuită șefului de stat major și datată 4 martie, Viktor Gulevich ar afirma că militarii din Belarus refuză în mod masiv să participe la războiul din Ucraina și că este în imposibilitatea de a completa și un singur batalion.

Ministerul Apărării din Belarus a infirmat informația, afirmând că „Gulevich nu poate cere ministrului Apărării din Belarus să demisioneze, întrucât doar cel care l-a numit – Comandantul șef al Forțelor Armate ale Belarusului”, poate accepta demisia sa.

Arestovych, citat de uazmi.com , a menționat că armata rusă efectuează bombardamente de pe teritoriul Belarusului, inclusiv prin utilizarea rachetelor Iskander, dar armata Belarusului nu participă în prezent la luptele din Ucraina.

În opinia sa, informațiile privind demisia lui Gulevich ar putea fi legate de presiunile pe care le face Rusia asupra Belarusului pentru a participa la război.



Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

3 Citiți și judecați voi...

4 „De ce stă Spania cu sute de tancuri și sisteme de apărare aeriană? Împotriva cui vor să le folosească?”

5 Așa o fi?