ULTIMA ORĂ Zvonuri privind demisia șefului statului major din Belarus

ULTIMA ORĂ Zvonuri privind demisia șefului statului major din Belarus

Mai multe ziare au publicat o scrisoare de demisie atribuită șefului marelui stat major al Belarusului. Oleksiy Arestovych, consilier al șefului de cabinet al președinției ucrainene, a precizat că verifică această informație.

În scrisoarea atribuită șefului de stat major și datată 4 martie, Viktor Gulevich ar afirma că militarii din Belarus refuză în mod masiv să participe la războiul din Ucraina și că este în imposibilitatea de a completa și un singur batalion.

Ministerul Apărării din Belarus a infirmat informația, afirmând că „Gulevich nu poate cere ministrului Apărării din Belarus să demisioneze, întrucât doar cel care l-a numit – Comandantul șef al Forțelor Armate ale Belarusului”, poate accepta demisia sa.

Arestovych, citat de uazmi.com , a menționat că armata rusă efectuează bombardamente de pe teritoriul Belarusului, inclusiv prin utilizarea rachetelor Iskander, dar armata Belarusului nu participă în prezent la luptele din Ucraina.

În opinia sa, informațiile privind demisia lui Gulevich ar putea fi legate de presiunile pe care le face Rusia asupra Belarusului pentru a participa la război.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul Nostradamus” din Brazilia, profeție care dă fiori

2 Ce știe Fukuyama? / „Un colaps mult mai mare al Rusiei se va dezvălui în zilele următoare”

3 Familia de interlopi Kalu, tatăl și fiii care spărgeau dinții cu ciocanul de șnițele, în urmărire

4 VIDEO Europa se pregătește de război? Un tren plin cu tancuri se poloneze se îndreaptă spre graniță

5 Înlăturarea lui Putin de la putere este deja pregătită, spun serviciile secrete ucrainene