ULTIMA ORĂ/Declarația pe propria răspundere poate fi refolosită, prin modificarea datei

ULTIMA ORĂ/Declarația pe propria răspundere poate fi refolosită, prin modificarea datei

Declaraţiile pe propria răspundere pe care românii trebuie să le completeze atunci când ies din casă în perioada stării de urgență pot fi refolosite, fiind permisă modificarea datei, dacă motivele deplasării şi traseul rămân neschimbate, conform Poliției Române.

Una dintre întrebările cetățenilor către autorități este dacă este permisă refolosirea declaraţiei prin modificarea datei: "Având în vedere că din cauza restricțiilor este dificil să găsim foi pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere, mai ales pentru persoanele în vârstă sau din mediul rural, este permis să refolosim declarația prin modificarea datei, în cazul deplasărilor pentru tratamente medicale frecvente sau pentru deplasări la magazinul din apropierea casei ori la farmacie? În funcție de posibilități, se poate tăia cu pixul sau cu pastă corectoare?".

Poliția Română precizează, miercuri, într-o postare pe Facebook, ca răspuns la această întrebare, că pot fi refolosite declaraţiile pe propria răspundere, fiind permisă modificarea datei.

"Da, în măsura în care este evidentă data pentru care este completată declarația respectivă, iar motivele deplasării și traseul rămân neschimbate", spune Poliția.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țoapa o să vomite venin! „Gură de aur” și Reghe, poze în tandrețuri!

2 FOTO O profesoară de 41 de ani însărcinată a fost arestată după ce s-a culcat cu un elev de 15 ani

3 Priviți ce panouri rutiere montează Poliția din Ungaria, exclusiv pentru șoferii români

4 „Îmi cer scuze, n-aveam bani ieri!”

5 Furnizorii de gaze trimit notificări cu tarife noi exorbitante