ULTIMA ORĂ/Descoperire majoră a cercetătorilor britanici: Dexametazona reduce semnificativ rata deceselor la pacienții cu coronavirus

ULTIMA ORĂ/Descoperire majoră a cercetătorilor britanici: Dexametazona reduce semnificativ rata deceselor la pacienții cu coronavirus

Dexametazona, un medicament antiinflamator pe bază de steroizi, reduce cu o treime rata mortalității la pacienții infectați cu coronavirus care dezvoltă forme grave ale bolii, anunță BBC și Reuters, care citează un studiu clinic realizat de o echipă de specialiști britanici conduși de Martin Landray (Universitatea Oxford).

Rezultatele studiului sunt descrise de echipa de cercetători drept ”o descoperire majoră”. Echipa care a condus studiul clinic numit ”Recovery” sugerează introducerea medicamentului drept tratament standard în spitalele care tratează bolnavii de coronavirus.

”Studiul arată că dacă pacienții cu Covid – 19 care sunt ventilați mecanic primesc Dexametazona, un medicament cu un cost extrem de scăzut, vor avea șanse majore să fie salvați”, a declarat Martin Landray, citat de Reuters.

Studiul clinic realizat de o echipă de la Oxford University a furnizat medicamentul unui grup de circa 2.000 de pacienți spitalizați și a comparat rezultatele cu un grup martor de 4.000 de pacienți care nu au primit acest tratament.

Costul zilnic al tratamentului este de 5,4 lire sterline.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

3 Misterul anului / Cine este bărbatul căruia îi făcea sex oral țiitoarea în filmulețul trucat care l-a enervat pe…

4 Rusia, la granițele României? / Misterul vizitei intempestive în SUA a șefului SRI

5 „Dă-i în cap, omoar-o!” / „Planeta Moldova”, faza pe soacre