ULTIMĂ ORĂ/Dragnea va ieși din pușcărie în mai puțin de doi ani! Toader a clasificat întreg penitenciarul Rahova ca fiind impropriu!

ULTIMĂ ORĂ/Dragnea va ieși din pușcărie în mai puțin de doi ani! Toader a clasificat întreg penitenciarul Rahova ca fiind impropriu!

Comandantul penitenciarului Rahova, Denis Darie, a confirmat pentru  G4Media.ro faptul că toată închisoarea de maximă siguranță din București a fost clasificată de fostul ministru al Justiției Tudorel Toader drept ”necorespunzătoare”.

Aceasta înseamnă că toți deținuții de la Rahova, inclusiv Dragnea, Blejnar și Mazăre, beneficiază de recursul compensatoriul, adică li se scad 6 zile pe lună din pedeapsa executată ”în condiții necorespunzătoare”.

Dragnea, Mazăre și Blejnar au refuzat să își dea acordul ca să aflăm câte zile-câștig au pâna acum, ca urmare a recursului comensatoriu, dar și a altor activități ”social-educative” de îndreptare. Nu e prima oară când fac acest lucru. În vară ei  au refuzat să se publice ce recompense au primit în penitenciar , câte permisii, vizite și pachete au primit.

Potrivit legii, deținutul trebuie să își dea acordul pentru comunicarea de către Administrația Națională a Penitenciarelor a informațiilor din dosarul lui de penitenciar.

FOTO Răspunsul Penitenciarului Rahova pentru G4media.ro

Însă, doar în ce privește recursul compensatoriu, putem face un calcul simplu. Liviu Dragnea este în penitenciar din 27 mai 2019, deci de aproape 8 luni, așa că lui i-au fost scăzute din pedeapsă până acum 48 de zile.

Dragnea a primit o pedeapsă cu executare de 3 ani și 6 luni, prin urmare, teoretic, ar trebui eliberat în noiembrie 2023, după (în jur) de 1277 de zile. Însă, potrivit legii, orice deținut poate fi eliberat din penitenciar pe bună purtare, la 2/3 din pedeapsă.

Potrivit liderului sindical din penitenciare, Sorin Dumitrașcu, recursul compensatoriu îl ajută pe deținut să își scadă pedeapsa cu o cincime și, prin urmare, să îndeplinească mult mai repede fracția de două treimi și să intre în comisia de liberări condiționate.

O cincime din pedeapsa lui Dragnea înseamnă în jur de 255. Prin urmare, mai rămâne cu 1022 de zile de executat. 2/3 din 1022 înseamnă în jur de 340 de zile, deci Liviu Dragnea ar putea ieși din penitenciar după 682 zile, adică în mai puțin de 2 ani.

Aceasta dacă nu mai câștigă zile reduse din pedeapsă pentru că muncește la atelierul auto sau participă la alte activități în penitenciar. Una peste alta, estimativ, fostul lider PSD ar putea părăsi penitenciarul cel târziu la sfârșitul lui 2020 sau începutul lui 2021.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa