ULTIMA ORĂ/Focar de coronavirus la unul dintre cei mai mari producători de înghețată din România. 27 de angajați depistați pozitiv

ULTIMA ORĂ/Focar de coronavirus la unul dintre cei mai mari producători de înghețată din România. 27 de angajați depistați pozitiv

Focar de COVID la o firmă din Alba. 27 de angajați ai Alpin 57 Lux, o firmă care produce înghețată și legume congelate la Sebeș, în județul Alba, sunt infectați cu noul coronavirus.

DSP Alba nu a făcut public numele firmei ci doar măsurile pe care le-a luat la societatea respectivă, însă surse din mediul administrativ au confirmat că este vorba despre producătorul de înghețată respectiv, relatează  G4Media.ro .

Instituția a anunțat că toate cele 27 de persoane au fost transportate la spitalele din zonă, iar contacții direcți au fost izolați. De asemenea, inspectorii sanitari au luat decizia suspendării temporare a activității până la finalizarea anchetelor și până iginenizarea și dezinfectarea spațiilor în care funcționează firma.

Alpin 57 Lux a primit și o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor igienico-sanitare.

”Totodată specialiștii epidemiologi au stabilit ca principală cauză a infectărilor nepurtarea echipamentelor de protecție de către angajații unității, deși angajatorul le-a pus la dispoziție și au fost instruiți în acest sens. În cadrul unității au fost testați ieri 64 de angajați, urmând ca astăzi sa fie efectuate alte peste 200 de teste COVID-19” au transmis duminică reprezentanții DSP Alba.

În județ au fost depistate duminică 30 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. aproape 10% din numărul total al infectărilor, de la începutul pandemiei.

Alpin 57 Lux este una dintre cele mai mari companii de înghețată din România, înființată la Sebeș. Din anul 2016, firma a fost cumpărată de grupul Food Union.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...

4 Noul război? Amănunte care dau fiori...

5 Televiziunea publică rusă în delir / Se cere deschiderea unui nou front în Germania și lovirea de către Armata rusă a Berlinului