Ultimele negocieri dintre PNL și USR-PLUS pentru București. Detaliile momentului

Ultimele negocieri dintre PNL și USR-PLUS pentru București. Detaliile momentului

PNL și USR-PLUS stabilesc ultimele detalii ale alianței pentru București, înaintea ședințelor de sâmbătă în care fiecare partid va valida înțelegerea în forurile de conducere. Până vineri seară, lucrurile bătute în cuie erau că împărțirea candidaților pe sectoare este de 3 la 3 și Nicușor Dan candidat comun la Primăria Capitalei, scrie Hotnews .

USR-PLUS intră în cursa localelor cu candidați la sectoarele 1, 2 și 4, respectiv Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Simona Spătaru. PNL atacă sectoarele 3, 5 și 6, avându-i drept candidați pe Ciprian Ciucu, la 6, și Cristian Băcanu la 5.

Deocamdată, candidatura pentru sectorul 3 nu este bătută în cuie, unii dintre cei apropiați negocierilor susținând că o întârziere a deciziei poate fi justificată și de faptul că s-ar putea ajunge, în ultimul moment, la o înțelegere cu PMP. Vineri seară însă Eugen Tomac susținea că partidul său ia tot mai serios în calcul candidaturi proprii a sectoare și la Primăria Capitalei, prin Traian Băsescu.

Un alt lucru stabilit de PNL și USR-PLUS în negocieri este ca listele pentru consiliile locale și cel general să fie separate.

PNL și USR-PLUS negociază și încheierea unui protocol de colaborare în care să fie specificată clar împărțirea posturilor de viceprimar la Primăria Capitalei. Unul dintre ele este vizat de Vlad Voiculescu, în negocieri insistându-se ca în protocol să fie menționat clar domeniul pe care îl va gestiona, dar și că acesta este independent de primarul general, susțin surse apropiate discuțiilor. Potrivit acestora, până vineri seară, liberalii nu avansaseră un nume pentru postul de viceprimar.

Conducerile PNL și USR-PLUS se vor întâlni sâmbătă dimineață pentru validarea candidaturilor la alegerile locale.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Nunta odraslei interlopului Nuțu Cămătaru, „udată” cu grămezi de bani de Cosmin Olăroiu și Codin Maticiuc

2 Dmitri Medvedev ar fi încercat să se sinucidă? Presa din Ucraina susține că s-ar fi găsit și mai multe bilețele de adio

3 ULTIMA ORĂ Panică la Gazprom! / Americanii au întrecut Rusia în exportul de gaz către Europa, pentru prima oară în istorie

4 Au scos de la naftalină vechile rachete sovietice! / Semne evidente că Rusia gâfâie pe frontul din Ucraina

5 Profa sexy, promovată de PSD inspector școlar în Arad. Vine de la un liceu unde un singur elev a luat Bacul